La llar d'infants Mainada tancarà les portes a finals d'octubre: «La Covid-19 ens ha matat»

L'escola bressol lamenta que no té la viabilitat econòmica suficient per continuar endavant amb el seu projecte educatiu

Interior de la llar d'infants santcugatenca Mainada
Interior de la llar d'infants santcugatenca Mainada | Mainada
21 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:40h
La llar d'infants Mainada tancarà les seves portes a finals d'octubre després de més de 30 anys d'història a la ciutat. L'escola bressol privada, ubicada al costat del Monestir al carrer Castellví, lamenta no poder tirar endavant la seva "línia pedagògica de qualitat" per insuficiència econòmica. 

En declaracions a NacióSantCugat, la directora del centre, sentencia que "el coronavirus ens ha matat". Antònia explica que durant els mesos d'abril, maig i juny, mentre l'escola romania tancada, es van arrossegar moltes despeses que esperaven netejar amb l'inici del curs 2020-21. No obstant, la davallada de matriculacions els ha empès a prendre aquesta "dura" decisió. L'any passat tenien 96 infants; aquest any, només 52. 

Davant la convicció de voler salvaguardar el seu particular projecte educatiu i no prescindir de cap membre del personal actual ("dues educadores per aula per mantenir una qualitat d'ensenyament") han optat per acabar el curs a finals de mes.

Antònia explica que l'Ajuntament en tenia constància de la situació "crítica" a la que s'enfrontava la llar d'infants i que no han obtingut cap mena de resposta del govern. "No podíem continuar endavant sense rebre els fons dels plans de rescat econòmics de les administracions. Estem a l'octubre i encara no hem vist res", lamenta. Ara, els alumnes hauran de ser recol·locats en altres escoles bressol de la ciutat que, segons afirma, tampoc han pogut omplir enguany les seves places.

"No és una bona notícia per a la ciutat"

La regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha afirmat a aquest mitjà que la abaixada de persiana del centre "no és una bona notícia per a la ciutat". Gorina explica que la situació està sent molt difícil pel conjunt d'escoles bressol de Sant Cugat. Relata que degut a la incertesa del coronavirus, "moltes famílies van optar per desmatricular als seus fills a última hora" deixant els centres en una situació alarmant.

Des de l'equip de govern reconeixen que van rebre un comunicat del conjunt de les llars d'infants privades del municipi on relataven la seva complexa situació arran de la pandèmia, però no eren coneixedors del cas particular "crític" de la Mainada. 

Gorina però, avisa que la línia d'ajuts econòmics per a les escoles bressol està "molt avançada" i que s'anunciarà en els propers dies perquè els centres s'hi puguin acollir al més aviat possible. Per altra banda, la línia d'ajudes de la Generalitat també està pendent de veure la llum.