coronavirus

Més restriccions a Sant Cugat per contenir la pandèmia

Les noves mesures adoptades per l'Ajuntament afecten el funcionament dels centres culturals municipals

per Anna Mira , Sant Cugat , 20 d'octubre de 2020 a les 16:12 |
Mireia Ingla, Pere Soler i Núria Gibert en roda de premsa del coronavirus. | Lali Puig
L'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat un nou paquet de mesures per contenir la pandèmia que està tornant a remuntar arreu del territori català. Davant d'aquest escenari, el PROCICAT ha publicat aquest matí al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) un conjunt de resolucions per revertir la tendència que afecten principalment als centres culturals del municipi i que se sumen a les mesures generals ja preses la setmana passada.


Així doncs, l'equip de govern ha aprovat aturar tots els cursos i tallers d'adults de la XCCP; l'ús dels bucs d'assaig; l'ús lliure del punt TIC; les activitats de l'espai ECO; i les reserves i cessions d'espais a les entitats, empreses i particulars quan l'activitat no sigui excepcional.

Per altra banda, es mantindran els serveis educatius tant per a infants com per a adults (Servei Local de Català, Escola d’Adults, PFI, UEC, centres oberts, Casalet a Les Planes i els Espais Joves), les activitats extraescolars; les assessories a l'Oh!ficina Jove; els cursos i tallers XCCP per a menors de 18 anys; activitats d'entitats de polítiques socials que fan una intervenció sociosanitària directa i les cessions d'espais per a poder realitzar aquestes tasques. Les afectacions ja han entrat en funcionament i de moment es mantindran fins al proper 30 d'octubre. 


Mesures a Sant Cugat

En roda de premsa la setmana passada, l'alcaldessa, Mireia Ingla, va fer una crida a la ciutadania a "reduir de forma palpable" la interacció social i frenar el creixement de la pandèmia. Tal com ja va demanar el Govern de la Generalitat, Ingla ha insistit que els contactes es redueixin als grups bombolla. Ingla ha expressat que "vivim dies excepcionals" però ha deixat clar que es tracta d'una situació d'àmbit català però "no estem parlant d'una cosa excepcional de Sant Cugat".


A banda del tancament de bars i restaurants, de centres d'estètica així com la limitació d'aforaments en el comerç, l'Ajuntament ha impulsat altres restriccions per contenir els contagis i frenar les hospitalitzacions per Covid. D'altra banda, el mercat dels dijous a la plaça d'Octavià es manté, amb la distància entre parades.
 

Mesures de prevenció contra la Covid-19 de Sant Cugat. Foto: Lali Puig


- Suspeses totes les activitats al carrer: això afecta les activitats culturals, visites guiades, fires, mostres d'art, etc.

- Equipaments culturals i esportius: l'Ajuntament tancarà tots els equipaments de la ciutat a les 23 h. En aquest sentit, el govern local treballa per reubicar els equips que entrenen més tard de les 23 h per oferir-los una alternativa i garantir la pràctica de l'esport.

- Parcs: els parcs infantils, esportius i de lleure tancaran les portes a les 20 h

- L'Ajuntament anul·la tots els actes institucionals a l'aire lliure per evitar la mobilitat i la socialització i també anuncien que el ple municipal de dilluns serà telemàtic.

- S'estan estudiant equipaments municipals per fer proves PCR, si cal. En aquest sentit Ingla ha explicat que posen a disposició de la Generalitat alguns equipaments, però que a hores d'ara, des del Departament de Salut, no s'ha especificat quins.

- L'Ajuntament fa una crida a les altres administracions perquè aprovin accions immediates de suport als sectors afectats des de l'àmbit econòmic.

- Limitacions d'aforaments en el comerç: Des de Sant Cugat es reforçarà amb els agents cívics i protecció civil per garantir les cues en els comerços de la ciutat i evitar aglomeracions als carrers i zones comercials.

- Campanya de vals de descompte al comerç i restauració: Des del 14 d'octubre i fins al 30 de novembre està en marxa la campanya Gràcies, compra a Sant Cugat amb vals de descompte de fins a 20 euros per llar. La campanya també es pot fer servir a la restauració i l'Ajuntament està estudiant la manera de poder-la allargar donades les restriccions aprovades pel Govern de la Generalitat.

Altres notícies que et poden interessar


 

Participació