Sant Cugat es compromet a elaborar un pla d’ajudes específiques al sector de la restauració i l’oci nocturn

L'Ajuntament també incrementarà les dotacions policials durant els torns nocturns pel control de les zones de botellots i punts de venda d’alcohol a menors

Un dispensador de gel desinfectant a la barra d'una discoteca
Un dispensador de gel desinfectant a la barra d'una discoteca | EuropaPress
NacióSantCugat
20 d'octubre del 2020
Actualitzat a la 13:54h
El ple de Sant Cugat ha aprovat per unanimitat elaborar un pla específic per donar resposta als sectors de la restauració, l'oci nocturn i els bars musicals de la ciutat davant les afectacions que estan tenint durant la pandèmia. Així, tots els grups municipals han donat suport a la proposta presentada conjuntament per l'oposició -Junts i Cs-. 

El text aprovat insta els governs català i espanyol a impulsar un pla de rescat al sector amb ajuts específics. També insta l’Ajuntament a “estudiar i posteriorment modificar la corresponent normativa local i/o autonòmica per permetre la concessió de llicències, extraordinàries i temporals com a bar i/o cafeteria, als locals d'oci nocturn, restauració i locals musicals, amb la finalitat que aquests empresaris puguin desenvolupar la seva activitat en aquestes circumstàncies excepcionals”.

En aquest sentit, el consistori es compromet a donar el seu suport i ajudes específiques al sector. Paral·lelament la moció també emplaça l’Ajuntament a desenvolupar les indicacions del PROCICAT que “prohibeix els botellots a la via pública, les reunions de més de 6 persones i festes privades que incompleixin l’aforament màxim previst” i a incrementar les dotacions policials durant els torns nocturns pel “control de les zones de botellots i punts de venda d’alcohol a menors”.

Finalment, també insta l’Ajuntament a donar compliment a l’acord de ple del passat mes de juny per tal que posi en marxa iniciatives i alternatives d’oci per als joves per evitar l’incompliment de les normatives sanitàries.

El plenari també ha aprovat dues declaracions de la junta de portaveus: un manifest a favor de resoldre els conflictes a través de l’arbitratge i la mediació i una declaració per l’acollida digna de persones refugiades a les illes gregues.