La pandèmia obliga a traslladar el Ball de Gitanes de Sant Cugat de la plaça als portals

L'objectiu és aconseguir una ballada multitudinària però descentralitzada el pròxim dissabte 13 de febrer

Carnaval de Sant Cugat 2020
Carnaval de Sant Cugat 2020 | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
19 d'octubre del 2020
Després de l'impressionant èxit d'assistència del Ball de Gitanes d'enguany, la pandèmia del coronavirus i l'actual situació sanitària, ha obligat a replantejar aquesta tradició santcugatenca per garanitr la seva continuïtat, malgrat les adversitats. Així, des de la Comissió de Gitanes no s'han donat per vençuts i han decidit traslladar el ball de la plaça d'Octavià als portals dels santcugatencs.

La iniciativa Gitanes als portals! vol mantenir la tradició amb una ballada descentralitzada però multitudinària. "Sabem que el ball és un element propi de Sant Cugat, tanmateix creiem que podem fer una proposta que arribi a tota la ciutadania tot mantenint les mesures de seguretat necessàries per fer una ballada multitudinària, malgrat tot". 

L'objectiu és que tots els quadros ballin de manera independent els uns dels altres a diferents punts de la ciutat. Per mantenir la idea de fer una ballada conjunta i alhora, i amb música en directe, "proposem una posada en escena que compti amb els mitjans locals per fer-la possible". La idea és fer servir els serveis d'streaming de plataformes digitals, la televisió i les ones radiofòniques per fer anar tot el ball alhora i que l'espectacle de les Gitanes es propagui arreu al mateix moment, que serà a les 13 h del dissabte 13 de febrer.

Per dur-ho a terme, des de la comissió hi haurà igualment amb un sistema d’inscripcions que obriran i detallaran en els pròxims dies i on també s'explicarà el funcionament exacte del ball. No obstant això, des de la comissió ja han avançat un calendari d'assaigs seguint els tutorials que la comissió té publicats a YouTube, emulant el que serien els assaigs habituals.

En un comunicat, la Comissió de Gitanes, assegura que son conscients de totes les limitacions i estaran amatents a les circumstàncies. També indiquen que serà un repte per tothom però asseguren que "les Gitanes són un punt necessari per mantenir viva la cultura popular a Sant Cugat, i un bon lligam amb la ciutat i l’esperit del Carnaval". Ja han avançat també que estan treballant amb la reformulació de les altres activitats del Carnaval.