Convocada una manifestació per reclamar la «reobertura total» del centre sanitari de la Floresta

Una mobilització per la defensa d'un sistema sanitari públic, universal i de qualitat

Sergi Baixas
19 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:04h
Consultori de la Floresta.
Consultori de la Floresta. | Mútua de Terrassa
Els consultoris de la Floresta i les Planes, tancats des del mes de març, van reobrir "parcialment" les seves portes farà dues setmanes en un nou horari adaptat. Actualment, el Centre Social i Sanitari de la Floresta ha tornat a obrir els dimarts de 8 h a 14 h (de 14 h a 15 h atenció domiciliària) i dijous de 15 h a 20 h. Pel que fa al consultori de les Planes, l'horari d'obertura és els dijous de 10 h a 14 h. 

No obstant això, els veïns de la Floresta han convocat una manifestació per aquest dimarts 20 d'octubre a les 10 h per reclamar la reobertura "total" del centre de salut del barri santcugatenc. "En una situació com l'actual, és més important que mai disposar d'una assistència primària en condicions", apunten. Així doncs, amb la voluntat de "defensar l'atenció primària", la Floresta es mobilitzarà per la defensa d'un sistema sanitari públic, universal i de qualitat. 

Actualment, la distribució de l'atenció sanitària a Sant Cugat es divideix en: CAP de Sant Cugat, atenció per a patologies respiratòries/Covid-19; el CAP de Valldoreix, atenció per a patologies no respiratòries d'adults; i el CAP de Can Mates, per pediatria.



















El tancament fins a finals de setembre dels consultoris de la Floresta i les Planes ha aixecat queixes entre els veïns d'aquests dos barris de Sant Cugat. Coincidint amb la celebració del ple municipal del mes de juny, un centenar de persones s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament per reclamar la seva obertura.