La Fiscalia demana tres anys de presó i 26.000 euros per set noies que van tallar els FGC el 8-M a Sant Cugat

Els fets van passar durant la vaga feminista del 2018

Samarretes de suport a les noies de Sant Cugat.
Samarretes de suport a les noies de Sant Cugat. | Albert Hernàndez
16 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 18:18h
Tres anys de presó i 26.000 euros per tallar els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Aquest és l'escrit d'acusació que la Fiscalia ha fet públic aquest divendres 16 d'octubre per set de la trentena de noies del comitè de vaga feminista, que van tallar les vies del tren el 8 de març de 2018 a Sant Cugat. Per aquest fet se les acusa de desordres públics. 

L'Anna, una de les membres de la xarxa de suport 8 Mil Motius, ha explicat, en declaracions a NacióSantCugat, que la petició de penes de presó per part de la Fiscalia "no ens sorprèn perquè malauradament hi ha molts casos que no haurien d'acabar amb una acusació com aquesta" i afirma que "no esperàvem que això anés tan lluny". 
   
La Fiscalia demana tres anys de presó per cada una de les noies i 26.000 euros, entre totes, en concepte de responsabilitat civil. Aquests diners els demana FGC, que es va presentar com acusació particular a la causa i tot haver-se retirat de l'acusació, no retira la petició. És per aquest motiu que des del col·lectiu 8 Mil Motius ja han posat en marxa una caixa de solidaritat. 

Els fets es remunten el 8 de març de 2018 quan les set noies van tallar els FGC durant la vaga feminista com a demostració d'aturar els serveis i reivindicar els drets de les dones. El pròxim dilluns han convocat una roda de premsa davant el Departament de Territori i Sosteniblitat de la Generalitat de Catalunya per reivindicar els fets. Ara les set noies estan a l'espera del judici que no saben quan se celebrarà.