L'Oficina Jove de Sant Cugat estrena un nou servei adreçat a les famílies

Gordó i Simarro presenten una campanya per impulsar un servei "que feia molts anys que estava menystingut"

Roda de premsa per la nova campanya de l'oficina Jove de Sant Cugat.
Roda de premsa per la nova campanya de l'oficina Jove de Sant Cugat. | Anna Mira
13 d'octubre del 2020
Actualment a Sant Cugat hi ha al voltant de 20.000 joves d'entre 12 a 30 anys, que representen al voltant del 22% del total de la població santcugatenca. Per donar-se a conèixer i donar un servei més especialitzat, ara, l'Oficina Jove (Oh!ficina Jove) ha posat en marxa una campanya de difusió a la població sota el lema No ho dubtis! 


Entre els sis assessoraments que presten, destaca la novetat del servei d'atenció directa a les famílies dels adolescents. Parlem-ne és una aposta per poder tractar de "forma integral" les problemàtiques dels joves, han explicat els dos regidors de Joventut de l'Ajuntament, Alba Gordó i Marc Simarro. 

A banda d'aquesta, que respon a una necessitat creixent de les famílies i els professionals, a l'Oh!ficina Jove ja s'ofereix assessorament en els àmbits acadèmics, d'orientació personal, drogues i addiccions a les pantalles, en l'àmbit laboral i també amb la mobilitat internacional. 

Ambdós regidors han coincidit en remarcar que aquesta campanya té una clara voluntat política de posar els joves al centre i han criticat que l'Oh!ficina Jove era un servei que "feia molts anys que estava menystingut". 

L'objectiu de la campanya doncs, és donar a conèixer els serveis que ofereix l'oficina i acostar-los a una joventut "especialment colpida per la situació actual", ha insistit Gordó. "Ens trobem en un moment ple d'incerteses i dubtes, per això que creiem imprescindible que tots els joves coneguin l’atenció individualitzada de tots els serveis que ofereix l’Oh!ficina Jove!”, ha afegit la regidora. 

Actualment al Casal Torreblanca, on es troba l'oficina s'atenen a 3.000 joves santcugatencs, majoritàriament d’entre 16 i 20 anys. En aquest sentit, la campanya també té com a objectiu cridar l’atenció al públic d’entre 12 i 15 anys i d’entre 20 a 29 anys.

Des de l'Ajuntament es recorda que el servei, gratuït i confidencial, es pot sol·licitar amb cita prèvia, via correu electrònic, per telèfon al 93 ‪544 19 65 o enviant un whatsapp al ‪667 410 731. Tenint en compte les actuals circumstàncies determinades per la pandèmia de la Covid-19, s’ofereix l’assessorament de manera presencial i també en línia a través de les diferents plataformes virtuals.