Radars de tram i càmeres, les peticions de Junts per Sant Cugat per millorar la seguretat de l'Arrabassada

També demanaran a la Generalitat construir la rotonda d’accés a Can Cortés

Carretera de l'Arrabassada.
Carretera de l'Arrabassada. | GSV
NacióSantCugat
13 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:30h
El principal grup a l'oposició de Sant Cugat, Junts, vol millorar la seguretat viària de la carretera de l'Arrabassada que uneix la ciutat amb Barcelona per Collserola. El partit presentarà una moció en el pròxim ple municipal del 19 d'octubre per instar a la Generalitat de Catalunya a prendre algunes mesures al respecte.

Entre d'altres, Junts proposa instal·lar radars de tram, càmeres i separadors físics als revolts per tal de "mantenir la tendència a la baixa en el risc de sinistralitat". També demanaran al responsable de Territori, precisament l'exregidor santcugatenc de Junts, Damià Calvet, construir la rotonda d'accés a Can Cortés i "aquelles que consideri necessàries en favor d'una mobilitat més segura".

Des del 2017 quan la carretera va ser catalogada com una de les més perilloses, segons un estudi del RACC, el Departament ha fet algunes intervencions com fer separador de
fluxos, millorar senyalització i formigonar algunes cunetes, entre d'altres.

Però malgrat aquests avenços, des de Junts consideren que encara hi ha accidents a la carretera i és per això que creuen convenient fer noves actuacions a la via.

Una mica d'història

La construcció de l'Arrabassada es deu a una reivindicació de la pagesia de Sant Cugat que cap a mitjans del segle XIX es dedicaven principalment al conreu de la vinya i necessitaven travessar la Serra de Collserola per poder vendre la seva producció vinícola a Barcelona. Així, a Diputació de Barcelona va executar les obres del camí veïnal que va ser realitat pels volts de l'any 1877.

Aquesta facilitat d'accés va afavorir un moviment d'estiuejants barcelonins cap a Collserola i, d'aquest fet, els resultats són visibles encara avui dia amb les urbanitzacions de Can Cortés i Sol i Aire, entre altres.