Cauen en picat els alumnes confinats per Covid als centres educatius de Sant Cugat

Aquest dimarts només hi ha 6 grups confinats repartits en 4 escoles del municipi

per NacióSantCugat , 24 de novembre de 2020 a les 11:27 |
Primer dia d'escola | Blanca Blay/ACN
Lluny queda ja el rècord assolit a principis de novembre de nombre d'alumnes i grups confinats per la Covid-19: prop de 800 santcugatencs i una trentena de grups bombolla afectats. Tres setmanes després, coincidint amb l'entrada en vigor de les noves restriccions de mobilitat, la tendència a l'alça s'ha trencat dràsticament.

Segons dades del Departament d'Educació, aquest dimarts només hi ha un total de 160 alumnes confinats a la ciutat repartits en sis grups de quatre escoles diferents per haver estat en contacte estret amb algun cas positiu. Tres d'aquests grups, del col·legi Pureza de María. Els altres tres són de l'escola Pi d'en Xandri, l'Avenç i l'Institut Joaquima Pla i Farreras. 


Aquestes dades també coincideixen amb l'espectacular reducció del risc de rebrot i la velocitat de reproducció del virus que està experimentat la ciutat en els darrers dies. Els centres i grups afectats són els següents: 

Pureza de María (3), Joaquima Pla i Farreras (1), Avenç (1), Pi d'en Xandri (1)Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 24 de novembre.
 

Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).12,1%centres afectats
620 dels 5.104 centres educatius tenen una o mes aules confinades, a 163 municipis diferents.
881aules tancades
Menys d'un miler de classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables i un centre està totalment clausurat.
21.292persones confinades
De les quals, 20.254 confinats són alumnes (el 1,41% del total), 1.007 són docents i personal PAS i PAE (0,61%), i 31 és personal extern.
28.779positius detectats
Dels quals, 2.188 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 25.918 positius detectats a alumnes (1,8% del total d'alumnes), 2.601 a docents i personal PAS i PAE (1,59%), i 260 a personal extern.
 


  

 

Participació