1 de 10
cultura

La companyia de pallassos de Valldoreix, Los Excéntricos, Premi Nacional de Circ 2020

També van guanyar el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat el 2011

Companyia de circ Los Excéntricos, en un espectacle a Valldoreix. | EMD Valldoreix
per NacióSantCugat, 8 d'octubre de 2020 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La companyia de Valldoreix Los Excéntricos rebrà el Premi Nacional de Circ 2020 del Ministeri de Cultura per "haver estat mestres i exploradors de nous formats contemporanis sense perdre de vista els aspectes més tradicionals". Los Excéntricos van néixer l'any 1996 a partir de la unió del duet format per Marceline i Sylvestre (Barcelona, 1983) i Zaza, membre fundador del Cirque Bidon (Francia, 1975).

Ara, el jurat ha destacat la permanent reivindicació del món com a única pàtria del circ i ha valorat "la seva capacitat de portar a terme un finíssim treball tècnic i artístic que es caracteritza per la seva transversalitat i la seva voluntat de no posar límits a la figura del pallasso". 


El Premi, dotat amb 30.000 euros, l'entrega el Ministeri de Cultura per reconèixer l'activitat d'entitats i professionals del circ espanyols tant a Espanya com a l'estranger. Entre les seves creacions destaquen Miscel·lànies, La balsa, Rapsodia in Clown, Música Maestro! i Rococó Bananas.

Els espectacles de Los Excéntricos han rebut diversos reconeixements entre altres, el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat el 2011 i el Premio al millor espectacle de circ còmic de la revista Zirkolika l'any 2010 per, precisament, Rococó Bananas.


Creat el 2005 en el marc dels Premis Nacionals de Cultura, el Premi Nacional de Circ ha estat una eina molt eficaç per a la projecció i la dignificació social, professional i artística de l’activitat circense catalana.

 

Participació