Neix R.E.S., el «germà petit» de l'Embassa't

Se celebrarà aquest cap de setmana a Fira Sabadell

Imatge d'arxiu d'una edició de l'Embassa't
Imatge d'arxiu d'una edició de l'Embassa't | Juanma Peláez
08 d'octubre del 2020
Aquest divendres arrenca el Festival R.E.S. (Resposta Entròpica Sonora), el "germà petit" de l'Embassat, ajornat finalment fins al juny de 2021, tal com ha dit el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, i ha afegit, "l'alternativa cultural i musical". S'allargarà tot el cap de setmana a Fira Sabadell. 

El director del nou certamen, i també de l'Embassa't, Arnau Solsona, ha explicat que "no hi haurà ball" i tant les entrades com les sortides seran esglaonades. A més, es prendrà la temperatura a tots els assistents, a qui se'ls demanarà totes les dades per, en cas de ser necessari, "hi hagi traçabilitat". L'aforament per cada espectacle serà de 150 persones i, per ara, ja s'han venut totes les localitats per a l'estrena amb Núria Graham.

Osona ha recalcat que els espais es desinfectaran i netejaran després de cada concert. En total, hi haurà una desena d'actuacions, amb "els plats forts", a més de l'osonenca Graham, de Ferran Palau. També ha destacat els artistes "de quilòmetre 0", amb protagonisme per la música electrònica com les discjòqueis i productores de Sabadell Tutu, Spacer i Museless. A més, també de Sama Yax, Lucient, Alicia Carrera i Titi Calor i el reggaeton de The Tyets. Al cap i a la fi, ha dit, "reivindicar el petit format".

El certamen ocuparà un 5% d'un espai cèntric de Fira Sabadell, on coincidirà amb la tasca que duu a terme, des de fa mesos, Creu Roja. Per això, s'aprofitarà perquè el públic pugui donar aliments a l'organització humanitària. 

De la Rosa ha assenyalat la idoneïtat de l'emplaçament i espera que sigui "tot un èxit" i ha obert la porta a que sigui "un nova oportunitat per encetar un nou format en l'àmbit comarcal". Tot i així, Solsona ha recordat que l'Embassa't finalment està reprogramat per als dies 11 i 12 de juny de 2021 amb el grup Manel com a cap de cartell i "un 90% dels artistes" previstos.