Noves activitats d'educació ambiental del Consorci de Residus del Vallès Occidental

Totes seran en format virtual, per adaptar-se a la nova situació derivada de la Covid-19

Redacció
07 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 16:19h
Ullastrell és un dels municipis que ja recull els residus porta a porta
Ullastrell és un dels municipis que ja recull els residus porta a porta | Ajuntament d'Ullastrell
El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha adaptat el seu programa d'educació ambiental a la nova situació creada per la Covid-19, dissenyant noves activitats que es poden realitzar en format virtual, mantenint l'oferta per a totes les edats i tots els cicles educatius.

En total són vuit propostes virtuals, que permetran complementar l'oferta educativa que es proporciona des dels ajuntaments, i una nova activitat per donar a conèixer el sistema de recollida porta a porta.

"L'aturada per la Covid-19 ens ha donat l'oportunitat de reinventar el Programa d'Educació Ambiental i adaptar-lo a les necessitats actuals sense perdre la seva essència", explica el president del Consorci, Nil López.

Les activitats que proposa el Consorci s'adrecen a tots els cicles educatius, des d'Infantil fins a ESO i Batxillerat, i les inscripcions ja es poden fer a través de la web Residus Vallès.

Nova activitat sobre el porta a porta

La principal novetat d'enguany és una activitat sobre el model de recollida de residus porta a porta, després que diferents municipis de la comarca hagin decidit instaurar-lo en els pròxims mesos.

L'activitat, adreçada al cicle superior d'educació primària i al primer cicle d'ESO, pretén conscienciar sobre la importància de la separació en origen i conèixer els diversos models de recollida dels residus domèsics, i elaborar el seu propi calendari de recollida.

Per reforçar tots els conceptes apresos, l'activitat inclourà un joc seguint el model del concurs televisiu Pasapalabra.