coronavirus

Tot el que has de saber per fer ús del val de descompte per gastar en el comerç de Sant Cugat

Cada llar tindrà un xec de 20 euros per utilitzar durant 45 dies en comerç i restauració

per Anna Mira, Sant Cugat | 9 d'octubre de 2020 a les 10:00 |
Sant Cugat reparteix 600.000 euros amb vals de descompte per gastar en el comerç local. | Anna Mira
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Reactivar l'economia santcugatenca. Aquest és l'objectiu que ha incentivat a l'Ajuntament de Sant Cugat per injectar 600.000 euros en vals a la ciutadania per gastar en el comerç local. Una iniciativa inèdita a la ciutat per fer front a la crisi econòmica provocada per la pandèmia del coronavirus. 

Així cada una de les 30.000 llars de la ciutat disposaran d'un val de descompte de 20 euros per gastar en el comerç i la restauració local durant un període de 45 dies. El xec equivaldrà al 50% de cada compra, sense import mínim, i es podrà fer servir en més d'un establiment fins a esgotar-lo.


Els comerços que ho vulguin es poden adherir a la campanya però s'ha limitat a 3.000 euros els vals de descompte que pot bescanviar cada botiga. Cada vegada que vingui algú a comprar introduiran la venda i cada 15 dies l''Ajuntament els abonarà l'ajut. La injecció de fons públics beneficiarà d'una banda als establiments comercials i de l'altra les famílies, que disposaran de 20 euros per gastar. 

Com puc aconseguir un val de descompte? Cal que un membre de la unitat familiar major de 18 anys es descarregui l'app Gràcies, compra a Sant Cugat a través d'un codi QR i introdueixi el DNI (un per llar). A més cada llar rebrà una carta explicativa. 


On puc gastar el val? El xec és de 20 euros per llar i es pot gastar en qualsevol dels comerços de Sant Cugat adherits a la campanya. El val equival al 50% de cada compra, no hi ha import mínim i es pot fer servir en més d'un establiment fins que es gastin els 20 euros. 

Quan ho puc fer servir? Del 14 d'octubre al 30 de novembre, ambdós inclosos. 


Quins comerços es poden adherir a la campanya? Tots els establiments comercials i de restauració o serveis que tinguin un establiment físic a Sant Cugat i que compleixin amb aquests requisits:
- Tenir un màxim de 9 treballadors. 
- Haver hagut de tancar durant l'estat d'alarma
- Estar al corrent de pagament de les obligacions tributàries, de seguretat social o mutualitat

Quins establiments queden exclosos? Alimentació, begudes, productes i bens de primera necessitat, farmacèutics, sanitaris, centres o clíniques veterinàries, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, premsa i papereria, combustible per a l’automoció, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per a animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies.

Tinc un comerç, com em puc adherir a la campanya? Cal presentar una sol·licitud de manera telemàtica a la web municipal de l'1 al 31 d'octubre. L'OAC i Sant Cugat Empresarial assessorarà i acompanyarà als establiments que ho requereixin. Igualment els agents cívics de la ciutat recorreran tots els comerços informant-los de la iniciativa. 


 

Participació