GUIA Totes les activitats de les Jornades Europees de Patrimoni a Sant Cugat

Es fan els dies 9, 10, 11 i 12 d’octubre i destaquen un taller sobre el vi dels monjos o una activitat amb 3D

Claustre del Monestir de Sant Cugat.
Claustre del Monestir de Sant Cugat. | Anna Mira
06 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 16:28h
Aquest cap de setmana llarg Sant Cugat i centenars de ciutats d'arreu de Catalunya s'endinsen a mostrar el seu patrimoni amb activitats i tallers. Del 9 al 12 d'octubre els Museus de Sant Cugat i l’Oficina de Turisme han organitzat set activitats entre les quals destaquen un taller sobre el vi dels monjos o una activitat amb 3D. El programa també inclou visites guiades i una ruta per conèixer els valors històrics i de biodiversitat del Torrent de Ferrussons i el parc del pont de can Vernet. 

En la presentació de les jornades, aquest dimarts al migdia, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat que "volem apropar la nostra riquesa patrimonial a la ciutadania i per això participem en aquesta iniciativa".

Totes les activitats es faran de forma presencial, adaptant-se i respectant les mesures de seguretat, prevenció i protecció enfront de la Covid-19 que estableixen les autoritats sanitàries. Segons Madrona "divulgar aquests valors és imprescindible per promoure una societat més rica, més plena de coneixement i, en definitiva, més lliure". 

 


Les Jornades Europees de Patrimoni són la gran festa del patrimoni cultural de Catalunya, impulsades per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. Formen part de les European Heritage Days que tenen lloc cada a any a 50 estats membres de la Convenció Cultural Europea els mesos de setembre i octubre. Enguany se celebren els 30 anys de les JEP, amb una edició especial #30anysJEP. Sant Cugat ha participat contínuament en aquestes jornades des del 2003, any de la creació del Museu de Sant Cugat.