El festival Petits Camaleons tanca amb èxit la novena edició tot i les restriccions

L'esdeveniment aconsegueix adaptar-se a les limitacions d'enguany i aplega més de 2.000 persones

Suu durant el concert als Petits Camaleons
Suu durant el concert als Petits Camaleons | ACN
NacióSantCugat
05 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 12:42h
El festival Petits Camaleons de Sant Cugat ha abaixat el teló aquest diumenge amb un balanç més que positiu, segons el director artístic del certamen, Albert Puig. L'esdeveniment ha aconseguit aplegar més de 2.000 persones en els quatre concerts dobles que hi ha hagut durant el cap de setmana. Tot i que les xifres d'assistència estan allunyades dels anys anteriors, des de l'organització es considera que l'edició d'enguany ha estat un "èxit", tenint en compte que s'han hagut d'adaptar a restriccions a causa de la pandèmia.

Els concerts que han aconseguit exhaurir les entrades han estat el d'Els Amics de les Arts i Joan Garriga i el de Doctor Prats i The Penguins, celebrats ambdós el dissabte. Per la seva banda els concerts de Blaumut i Suu i Damaris Gelabert i Xiula no van arribar a acabar les entrades, d'acord amb les valoracions del director diumenge al matí. 

Suu, que va tenir molta complicitat amb el públic, els va donar les gràcies en diverses ocasions per "seguir consumint cultura en aquests temps difícils". La cantant barcelonina va explicar després del concert que "he hagut d'ajustar el concert a una hora" i que va optar per "xerrar menys i donar més llibertat al públic dins de les limitacions". Amb cançons com Si no saltas, Lligar no és lo teu o Nota de voz, Susana Ventura va rebre els aplaudiments de l'Auditori. Durant el  concert Suu va demanar al públic d'on eren, i tot i que la majoria era de Sant Cugat, també va venir gent de Terrassa, Sabadell i Cerdanyola.

Per la seva part, Blaumut va tocar temes del seu nou àlbum 0001 però les cançons que més es van cantar van ser les ja conegudes Bicicletes i Pa amb oli i sal.

El festival, que enguany celebrava la seva novena edició, "s'ha pogut celebrar, que era el més important", deia Albert Puig. Tot i les dificultats d'haver d'anar amb mascareta tota l'estona i no poder habilitar un espai perquè els nens ballin, el certamen s'ha superat amb nota. El director artístic del festival aprofitava per agrair a les persones la valentia de venir, ja que "avui en dia anar a concerts sembla una heroïcitat, i més amb nens petits". A causa d'això, Puig justificava l'elecció del sobrenom de l'edició d'aquest any: Petits, forts i valents

La direcció assegura que ja s'està treballant en l'edició de l'any que ve, que serà la desena: "L'any que ve fem deu anys i volem fer una cosa grossa". Així doncs, si la pandèmia ho permet, l'organització del Petits Camaleons prepararà un festival especial pel 2021, pel qual ja tenen alguns artistes confirmats.