Sant Cugat farà servir els cinc milions d'euros de romanent per fer front a la crisi del coronavirus

L’equip de govern celebra que l’Estat hagi suspès les regles fiscals i els objectius de dèficit de manera extraordinària per al 2020 i 2021

Mireia Ingla, Pere Soler i Núria Gibert en roda de premsa del coronavirus.
Mireia Ingla, Pere Soler i Núria Gibert en roda de premsa del coronavirus. | Cedida
NacióSantCugat
02 d'octubre del 2020
El govern tripartit de Sant Cugat ha celebrat la decisió del govern espanyol de suspendre  les regles fiscals i els objectius de dèficit de manera extraordinària per al 2020 i 2021. En un comunicat el govern local explica que l'Ajuntament destinarà els cinc milions d'euros per fer front a la crisi generada pel coronavirus. 

Uns diners que fins ara no es podien mobilitzar. El tinent d’alcaldia responsable de l’àrea Econòmica i d’Hisenda, Pere Soler, ha explicat que "des de Sant Cugat donem suport a una decisió de l’Estat que ens permetrà destinar encara més recursos a lluitar contra els efectes de la pandèmia".

Soler assegura que "fins ara l’Ajuntament havia mobilitzat un paquet d’aproximadament 15 milions d’euros per fer front a la crisi". 

El passat mes de juliol l’Ajuntament ja va aprovar un pla amb més de 100 mesures i amb 15 milions d'euros mobilitzats per lluitar contra els efectes econòmics i socials generats per la pandèmia de la Covid-19. Ara es podrà ampliar amb cinc milions més fins arribar, als 20 milions si fos necessari. Es tracta de la partida econòmica més alta mobilitzada mai per l’Ajuntament per fer front a una crisi. 

El pla classifica les actuacions en tres grans àmbits: els serveis socials, l’habitatge i la reactivació econòmica. Algunes de les partides més destacades són els ajuts a l’habitatge; l’augment de les partides de suport social per a persones i famílies amb situació de vulnerabilitat; el suport a l’assistència domiciliària; el suport a la connectivitat digital per mitigar l’impacte de la bretxa digital dels escolars; el retorn del percentatge d’algunes taxes i preus públics; i un gran suport al comerç local, a les empreses, autònoms, professionals i entitats; així com el suport a les escoles bressol, escoles de música i d’art.

L’equip de govern però, no descarta ampliar el nombre de mesures o de recursos econòmics en cas de necessitat o de cercar altres iniciatives que ajudin a mitigar l’impacte de la pandèmia de la COVID19.