Tres noves escoles afectades per la Covid-19 en les últimes 24 hores a Sant Cugat

Sant Cugat té diversos grups confinats per casos de coronavirus entre els alumnes

Una professora saludant als alumnes a l'entrada d'un institut
Una professora saludant als alumnes a l'entrada d'un institut | Adrià Costa
NacióSantCugat
01 d'octubre del 2020
Tres nous centres educatius de la ciutat registren nous casos de coronavirus a les aules. Les dades recollides pel Departament de Salut informen de quatre nous grups confinats a l'Àgora, l'Europa i l'escola Pins del Vallès.

El centre privat Àgora suma un total de 49 estudiants afectats repartits en dos grups bombolla després de diagnosticar-se dos casos positius entre l'alumnat. No s'informa que cap membre de l'equip docent de l'escola hagi de complir el confinament prescriptiu de 10 dies.

Per altra banda, el també centre privat Europa ha registrat un cas positiu de Covid-19 que obliga a confinar a 25 persones -21 alumnes i 4 membres de l'equip docent-; mentre que finalment, el darrer cas del dia s'ha notificat des de l'escola Pins del Vallès que afecta al grup bombolla dels dos infants contagiats: 18 infants i un docent. 

També s'ha sapigut avui el grau d'afectació a l'escola bressol santcugatenca El Niu que l'Ajuntament va informar a principis de la setmana. En total són 17 persones confinades: 14 petits i 3 membres de l'equip docent del centre educatiu.

La resta de casos

Ahir dimecres es va informar d'un nou cas a l'Institut Arnau Cadell que registrava un nou cas de coronavirus que afecta a un segon grup d'alumnes del centre educatiu -el primer cas es va diagnosticar la setmana passada-. A dia d'avui, l'institut santcugatenc suma un total de 46 estudiants -i 0 membres de l'equip docent- que estan complint el període de confinament decretat per les autoritats sanitàries.

Dimarts també es va informar d'un primer cas positiu de Covid-19 en un alumne de l'escola Avenç que afecta a la totalitat del seu grup bombolla: un total de 25 alumnes i un docent hauran de fer els deu dies de confinament prescriptiu.

Malgrat tot, els grups confinats dels primers dies del curs 2020-2021 ja estan començant a tornar a les aules com és el cas dels tres grups bombolla de La Farga, els primers grups confinats de Sant Cugat. 

Ara com ara però, segons les dades del Departament d'Educació de la Generalitat  continuen sent un total de 8 centres educatius de la ciutat afectats pel virus. 10 afegint el grup confinat a l'escola bressol municipal de Mira-sol El Niu. Aquests centres sumen un total de 286 persones confinades a dia d'avui entre alumnes i personal de l'equip docent, que estan complint el confinament decretat per les autoritats sanitàries per haver estat "contacte estret" del contagiat. 

Així doncs, els centres educatius afectats al conjunt del municipi actualment són: l'Àgora (2), l'Institut Arnau Cadell (2), l'Institut Angeleta Ferrer (2), Pureza de María (2), el CAR (1), La Farga (1), Viaró (1), Thau (1), l'Europa, Santa Isabel (1), Pins del Vallès (1), i l'escola bressol El Niu (1).

A continuació pots consultar les dades de la situació de la Covid-19 als centres escolars d'arreu de Catalunya: