«No és una mort aïllada, sinó una més d'un sistema que prioritza el capital per sobre de la vida»

La convocatòria ha comptat amb la participació del regidor de la CUP Marco Simarro i dels col·lectius locals Arran, Hora Bruixa i la Xesca

Acte d'homenatge i denúncia per la mort d'un treballador a Sant Cugat la setmana passada
Acte d'homenatge i denúncia per la mort d'un treballador a Sant Cugat la setmana passada | Sergi Baixas
29 de setembre del 2020
Una vintena de santcugatencs s'han reunit aquesta tarda a la plaça U d'Octubre de Sant Cugat per retre homenatge i denunciar la mort d'un treballador la setmana passada després de precipitar-se vuit metres des d'una bastida durant unes obres en una casa del municipi. 

Durant el parlament, s'ha assenyalat que "aquesta no és una mort aïllada sinó que se suma a tantes altres morts fruït d'un sistema que prioritza el capital per sobre de la vida". Un fet que "demostra un cop més que els interessos empresarials i del capital ens condemnen a viure vides de misèria on les condicions laborals precàries posen en risc la vida i salut de la classe treballadora. Cal acabar amb la precarietat que ens sotmet el capital", han reivindicat.

Per altra banda, també s'ha reclamat que la companyia assumeixi la responsabilitat que els pertoca arran d'aquest accident. "Prou explotació de treball. Ni una mort més en el lloc de treball", han sentenciat. 

La convocatòria, sota el lema "Les nostres morts, els seus beneficis", ha comptat amb la participació del regidor de la CUP Marco Simarro i dels col·lectius locals Arran, Hora Bruixa i la Xesca.