El Síndic de Greuges només registra cinc queixes veïnals a Valldoreix durant el 2019

D'aquestes, s'han de sumar sis més fetes per valldoreixencs però que estaven adreçades a altres administracions, municipals o supramunicipals

El Síndic de Greuges local, Ramon Palacios, davant del ple de Valldoreix
El Síndic de Greuges local, Ramon Palacios, davant del ple de Valldoreix | EMD Valldoreix
NacióSantCugat
28 de setembre del 2020
L'Oficina del Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio, va registrar únicament cinc queixes veïnals sobre qüestions que eren competència de l'EMD de Valldoreix durant el transcurs de l'any 2019. D'aquestes, s'han de sumar sis fetes per valldoreixencs però que estaven adreçades a altres administracions, municipals o supramunicipals.

De les cinc queixes competencials, tres van ser desestimades pel mateix defensor del ciutadà per no haver iniciat la via administrativa o perquè aquesta no havia estat esgotada. Aquests casos fan referència a litigis entre veïns per un mur perimetral en mal estat i per caiguda de restes arbòries d’una parcel·la a l’altra; per la situació de l’Av. del Baixador; i per un possible ús fraudulent del padró d’habitants per ostentar un càrrec públic.

Un altre cas relacionat en dur a terme una actuació per minimitzar la presència de rosegadors en una parcel·la annexa al domicili del veí denunciant es va resoldre mitjançant la comunicació directa entre l'oficina del Síndic i l'EMD de Valldoreix. 

L'únic cas que el Síndic va estimar la queixa veïnal i en va donar trasllat a l'administració valldoreixenca, era per deixar constància del desacord d'un veí a la negativa de l'EMD a l'aprovació d'una llicència d'obra major per a la construcció d'un habitatge. El Síndic però, va desestimar la queixa atès que la citada llicència no es pot aprovar fins que el terreny tingui condició de solar o s'iniciïn les obres d'urbanització del carrer en qüestió.