L'Institut Angeleta Ferrer i el Thau se sumen als centres educatius santcugatencs afectats pel coronavirus

Sant Cugat té diversos grups confinats per casos de coronavirus entre els alumnes

L'Institut Angeleta Ferrer ha registrat dos casos positius de Covid-19 entre l'alumnat
L'Institut Angeleta Ferrer ha registrat dos casos positius de Covid-19 entre l'alumnat | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
28 de setembre del 2020
Actualitzat a la 13:44h
Des de l'inici de curs diverses escoles de Sant Cugat han hagut de confinar grups per casos de coronavirus entre els infants o docents. Segons les dades que proporciona el Departament d'Ensenyament, actualment hi ha catorze grups confinats a la ciutat. 

La setmana comença amb la notificació de dos nous centres educatius afectats pel coronavirus. L'Institut Angeleta Ferrer ha registrat dos casos positius de Covid-19 entre l'alumnat, una notícia que afecta dos grups bombolla del centre, i per tant, a una seixantena d'alumnes que hauran de complir el període de confinament.

L'altre cas s'ha registrat a l'escola concertada Thau. En aquest centre s'ha diagnosticat un cas positiu en un dels membres de l'equip docent i, per tant, haurà de complir el confinament prescrit el professor i els 23 alumnes que formen part del seu grup bombolla. Des dels centres educatius no han transcedit els cursos dels alumnes afectats.

La resta de casos

La setmana passada es va confirmar  del confinament de dos grups més de centres santcugatencs. Es tracta d'un grup bombolla més de La Farga (ja en suma quatre) i d'un altre grup del Col·legi Pureza de María (ara en són dos). Una notícia que eleva els afectats a 160 persones confinades en aquests dos centres educatius des de l'inici del curs.

En el cas de l'escola concertada de Mira-sol, el nombre total de persones confinades arran de la diagnosi de Covid-19 en un nou alumne s'enfila a les 106 persones: 101 alumnes, 4 membres de l'equip docent i 1 membre de personal extern. Els primers tres casos positius del virus de La Farga es van detectar fa dues setmanes. 

Pel que fa al Col·legi Pureza de María, el Departament d'Educació informava de cinc nous casos positius de Covid-19 entre l'alumant del centre concertat que obliga a confinar un nou grup bombolla. En total surten afectades 54 persones que hauran de complir el confinament prescriptiu; 52 alumnes i 2 membres de l'equip docent. El primer cas positiu es va confirmar també la primera setmana del curs escolar en una professora de primària, havent-se de confinar l'aula sencera del centre corresponent al grup de la docent.

Divendres, l'Ajuntament també informava del confinament d'un grup d'infants a l'Escola Bressol mira-solenca El Niu. 

Dimarts passat es van conèixer dos nous grups confinats, un a l'escola Gerbert d'Orlhac i el col·legi El Pinar de Nuestra Señora que se sumen al grup a l'Institut Arnau Cadell i un altre grup a l'Institut Centre d'Alt Rendiment (CAR). La resta de casos de confinament de grups bombolla recollits es van donar a l'escola Joan Maragall, al Santa Isabel i Viaró.

En declaracions a NacióSantCugat, la direcció de l'Arnau Cadell va confirmar que es tracta d'un cas diagnosticat entre l'alumnat. Tant bon punt el centre en va tenir constància, va avisar als Departaments de Salut i d'Educació de la Generalitat i va activar tots els protocols de seguretat establerts per les autoritats sanitàries.

A continuació pots consultar les dades de la situació de la Covid-19 als centres escolars d'arreu de Catalunya: