La convocatòria de Fridays talla Francesc Moragas prop d'una hora per reivindicar «justícia climàtica»

La manifestació doble, per les mesures de seguretat, ha transcorregut amb normalitat

Els activistes han tallat una de les principals vies de la ciutat per l'emergència climàtica
Els activistes han tallat una de les principals vies de la ciutat per l'emergència climàtica | Sergi Baixas
25 de setembre del 2020
Actualitzat a les 19:36h
La primera convocatòria del nou curs per part de les assemblees locals de Fridays For Future del Vallès Occidental ha reunit a més d'una cinquantena d'activistes al centre de Sant Cugat. La manifestació, que ha tingut un doble acte per evitar aglomeracions, ha transcorregut amb tota normalitat. 

Una primera manifestació ha començat a les 18 h de la tarda a la plaça Quatre Cantons amb una protesta estàtica en contra de les inaccions dels governs davant l'emergència climàtica. Un quart d'hora més tard, els joves ecologistes han ocupat el carrer de Francesc Moragas durant prop d'una hora per reivindicar "justícia climàtica". 

L'acte també ha comptat amb el suport de l'organització veïnal SOS Bosc Volpelleres, que retreu la proposta de l'Ajuntament de Sant Cugat de constuir la nova escola de La Mirada "al cor del Bosc de Volpelleres". Un nou edifici que "comportaria una alteració important de l'espai, desfigura el bosc existent i trenca la unitat del parc". 

També s'hi ha sumat l'Assemblea del Clima de Sant Cugat, Extincion Rebellion i les regidores d'ERC, Gemma Aristoy i Alba Gordó; aquesta última Comissionada per l'Emergència Climàtica de l'Ajuntament de Sant Cugat. La regidora de Junts per Sant Cugat, Núria Fernàndez, també hi ha participat. 

Els joves activistes afirmen que ha arribat l'hora d'actuar i "d'anar molt més enllà de paraules buides i les minses polítiques climàtiques" de les últimes dècades. Auguren que si no s'actua de forma immediata, la crisi climàtica esdevindrà "molt més cruenta, dràstica i salvatge del que s'està convertint". 

Un aplec que s'ha celebrat amb joves que s'encarregaven de garantir el compliment de les mesures de seguretat: distància social, l'ús obligatori de mascareta i no compartir cap material. Els organitzadors han repartit gel hidroalcohòlic entre els assistents.