Detingut un veí de Terrassa, membre d'una organització criminal dedicada a robar motos

Els Mossos han desarticulat la banda i mantenen la investigació oberta

Un cotxe dels Mossos.
Un cotxe dels Mossos. | Adrià Costa
Redacció
25 de setembre del 2020
Els Mossos han detingut tres persones membres d'una organització criminal que es dedicava a sostreure motocicletes a Barcelona per més tard vendre-les senceres o per peces. Els detinguts tenen entre 46 i 52 anys i són veïns de Barcelona, Granollers i Terrassa. Se'ls acusa d'un delicte de pertinença a grup criminal, robatori amb força, falsificació documental, receptació i contra la salut pública.

Les detencions es van produir el passat dimecres i són resultat d'una investigació iniciada a mitjans del 2019, quan es va detectar un augment considerable de sostraccions de motocicletes a Barcelona. Els investigadors van comprovar que darrere d'aquestes sostraccions hi havia una organització criminal especialitzada a sostreure vehicles i dotar-los d'una nova identitat amb documentació falsificada. Tenien com a objectiu vendre'ls directament o desmuntar-los per vendre les peces.

Sempre seguien el mateix modus operandi. A primera hora del dia recorrien zones d'oficines o aparcaments de motocicletes amb alta mobilitat, com zones properes a hospitals. Buscaven vehicles que quadressin amb la marca i el model que buscaven, prioritzant la sostracció dels que no disposaven de sistemes de protecció com cadenes o bloqueig de disc.

Els Mossos han comprovat que la banda tenia una "intensa" activitat delictiva. En concret, se'ls ha pogut relacionar amb la sostracció de 12 motocicletes. Els Mossos van fer entrades i perquisicions en els domicilis que els detinguts tenen a Barcelona i Granollers, així com en un magatzem a Santa Agnès de Malanyanes (Vallès Oriental), on manipulaven les motocicletes.

​Els detinguts passaran durant les pròximes hores a disposició judicial del jutjat d'instrucció número 7 de Rubí (Vallès Occidental). La investigació continua oberta per tal d'esbrinar si els detinguts poden estar implicats en més robatoris i no es descarten noves detencions.