Nous grups confinats a la Farga i al Pureza eleven a 14 les aules amb casos positius a Sant Cugat

Sant Cugat té diversos grups confinats per casos de coronavirus entre els alumnes

per NacióSantCugat, 25 de setembre de 2020 a les 11:30 |
Col·legi Pureza de María | FB
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de l'inici de curs diverses escoles de Sant Cugat han hagut de confinar grups per casos de coronavirus entre els infants o docents. Segons les dades que proporciona el Departament d'Ensenyament, actualment hi ha tretze grups confinats. No obstant això, alguns casos positius que es marquen des del Departament, com en el cas de l'escola L'Olivera, han estat desmentits per l'escola en aquest mateix mitjà i per tant no el comptabilitzem.

Aquest divendres però, s'ha informat del confinament de dos grups més de centres santcugatencs. Es tracta d'un grup bombolla més de La Farga (ja en suma quatre) i d'un altre grup del Col·legi Pureza de María (ara en són dos). Una notícia que eleva els afectats a 160 persones confinades en aquests dos centres educatius des de l'inici del curs.


En el cas de l'escola concertada de Mira-sol, el nombre total de persones confinades arran de la diagnosi de la Covid-19 en un nou alumne s'enfila a les 106 persones: 101 alumnes, 4 membres de l'equip docent i 1 membre de personal extern. Els primers tres casos positius del virus de La Farga es van detectar la setmana passada; tractant-se de dos grups de quart de primària i un de quart de la ESO; dos dels quals, són germans. 

Pel que fa al Col·legi Pureza de María, el Departament d'Educació informa de cinc nous casos positius de Covid-19 entre l'alumant del centre concertat que obliga a confinar un nou grup bombolla. En total surten afectades 54 persones que hauran de complir el confinament prescriptiu; 52 alumnes i 2 membres de l'equip docent. El primer cas positiu es va confirmar la setmana passada en una professora de primària, havent-se de confinar l'aula sencera del centre corresponent al grup de la docent.


Aquest migdia, l'Ajuntament també ha informat del confinament d'un grup d'infants a l'Escola Bressol mira-solenca El Niu. 

La resta de casos


Dimarts es van conèixer dos nous grups confinats, un a l'escola Gerbert d'Orlhac i el col·legi El Pinar de Nuestra Señora que se sumen al grup a l'Institut Arnau Cadell i un altre grup a l'Institut Centre d'Alt Rendiment (CAR). La resta de casos de confinament de grups bombolla recollits la setmana passada es van donar a l'escola Joan Maragall, al Santa Isabel i Viaró.

En declaracions a NacióSantCugat, la direcció de l'Arnau Cadell va confirmar que es tracta d'un cas diagnosticat entre l'alumnat. Tant bon punt el centre en va tenir constància, va avisar als Departaments de Salut i d'Educació de la Generalitat i va activar tots els protocols de seguretat establerts per les autoritats sanitàries.

A continuació pots consultar les dades de la situació de la Covid-19 als centres escolars d'arreu de Catalunya: 


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 8 de juny.Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).

 


  

 

Participació