Consulta quina és la situació en el centre escolar dels teus fills

Sant Cugat té diversos grups confinats per casos de coronavirus entre els alumnes

Primer dia d'escola a Sant Cugat.
Primer dia d'escola a Sant Cugat. | Anna Mira
NacióSantCugat
24 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:37h
Des de l'inici de curs diverses escoles de Sant Cugat han hagut de confinar grups per casos de coronavirus entre els infants o docents. Segons les dades que proporciona el Departament d'Ensenyament, actualment hi ha vuit grups confinats. No obstant això, alguns casos positius que es marquen des del Departament, com en el cas de l'escola L'Olivera, han estat desmentits per l'escola en aquest mateix mitjà.

Dimarts es van conèixer dos nous grups confinats, un a l'escola Gerbert d'Orlhac i el col·legi El Pinar de Nuestra Señora que se sumen al grup a l'Institut Arnau Cadell i un altre grup a l'Institut Centre d'Alt Rendiment (CAR). En declaracions a NacióSantCugat, la direcció de l'Arnau Cadell va confirmar que es tracta d'un cas diagnosticat entre l'alumnat. Tant bon punt el centre en va tenir constància, va avisar als Departaments de Salut i d'Educació de la Generalitat i va activar tots els protocols de seguretat establerts per les autoritats sanitàries.

Els cinc casos de la setmana passada

Tres grups més de La Farga també han quedat confinats després de detectar-hi tres casos positius de coronavirus. En concret es tractarien de dos grups de quart de primària i un de quart de la ESO; dos dels quals, són germans. En declaracions a aquest diari, el director de l'escola, Miquel Riera, explica que els menors contagiats van assistir dilluns passat a classe sense presentar símptomes i que dimarts mateix ja no van venir. Una exposició "mínima", assegura Riera, que es mostra esperançat en què no es donin més casos d'infecció. 

Aquest mitjà també ha pogut confimar un cas positiu de coronavirus en una professora de primària del Col·legi Pureza de María, confinant-se l'aula sencera del centre corresponent al grup bombolla de la docent. L'altre cas positiu s'ha donat en un grup de primària de l'escola Joan Maragall. A continuació pots consultar les dades que ofereix el Departament d'Ensenyament.