La programació cultural «De Prop» torna a Sant Cugat adaptada a la Covid-19

La Xarxa de Centres Culturals ofereix de setembre a gener diferents propostes en arts escèniques, arts visuals, música i pensament

Xalet Negre de Sant Cugat.
Xalet Negre de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
24 de setembre del 2020
L'arribada de la pandèmia de la Covid-19 va fer suspendre, de sobte, bona part de la programació estable de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) de Sant Cugat. Ara, sis mesos després, es recupera bona part de la programació De Prop. Amb propostes  d’arts escèniques, arts visuals, música i pensament que defineixen aquest programa cultural estable als centres culturals de la ciutat.

Entre les propostes recuperades hi ha e treball teatral de: Juicio a una Zorra amb Maria Vancells, Decisons d’Amants del teatre, Paso a Paso de la Cia. Francisco Lorza i 4 espectacles familiars amb Blowing de Múcab Dance, entre d’altres.

Els concerts de Parakundé i Dos Cèntims, tots dos integrants del projecte Pro Music, programa de l’Oficina Musical La Pua que dóna un suport directe a les formacions emergents de la ciutat.

Els Diverdivendres a diferents centres, amb espectacles i tallers de màgia al Casal de Les Planes, contes pels més menuts i tallers d’art al Casino de La Floresta, i manualitats i titelles al Xalet Negre. Les conferències al Xalet Negre.

Una programació amb novetats 

La Pua proposa un nou projecte sota el nom de Converses Sonores: diferents artistes seran entrevistats biogràficament a la vegada que interpretaran la seva creació musical en un format molt íntim. Coneixerem de prop a l’Ana Luna, SR. Wilson i Guille Milyway entrevistats, en aquesta ocasió, per la periodista Maria Cusó.

També des de La Pua proposen el concert de la Meritexll Nedderman, acompanyada per Veil. Noves companyies locals formaran part del programa, sorgides de la convocatòria d’agents locals. Coneixerem els treballs de les companyies Me la Pela, Teatre a l’Ombra i Joan Carreras amb tots els dies són nits de W.Shakespeare.

El Vermut&Swing canvia de lloc per tal de poder controlar-ne l’aforament. Farem formats més concerts i al Celler Modernista, els tercers diumenges de mes! Recuperem l’horari de migdia. Seguim amb el cicle de música tots els dijous al vespre, tot i que seran al mateix espai, aquest ha canviat de nom: ja no és el Mut, ara es diu el Bocamoll.  

Mesures pel coronavirus 

Mentre la situació sanitària derivada de la pandèmia ho permeti, es seguiran obrint els espais per a viure la cultura De Prop i presencialment. Les activitats estan preparades per fer-se de forma presencial garantint totes les mesures de prevenció davant la COVID-19 i, de la mateixa manera, s’ha previst si cal tornar-ho a viure des de casa.

Caldrà fer un ús obligat de la mascareta, s’hauran de respectar les distàncies físiques entre els espectadors no convivents, es limitaran els aforaments segons plans de contingències vigents, es promourà la neteja de mans amb gel hidroalcohòlic, s’esglaonaran entrades i sortides dels espais escènics, es farà un registre previ de tots els assistents (per garantir la traçabilitat en cas de contagi). 

Tot i així, certes activitats comptaran també amb el format online, sobretot concerts i activitats musicals així com conferències  i propostes audiovisuals. D’aquesta manera s’amplia l’audiència a aquelles persones que ho vulguin gaudir des de casa.