Deu anys d'esperança; la casa Dar al-Almar de Sant Cugat ha acollit un centenar de menors sahrauís malalts

S'ha fet un acte al Claustre del Monestir

Celebració dels 10 anys de la Casa de l'Esperança Dar al-Almar
Celebració dels 10 anys de la Casa de l'Esperança Dar al-Almar | Lali Puig
23 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:36h
La Casa de l'Esperança (Dar al-Almar) de Sant Cugat celebra els seus deu anys de vida. En un acte al Claustre del Monestir s'ha fet un homenatge a totes les persones implicades en el projecte i amb la cooperació amb el Poble Sahrauí.

La presidenta de l'associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS), Neus Bosc, ha agraït la tasca de totes les persones implicades i ha recordat com va sorgir la idea del pis que havia de donar resposta sanitària a menors sahrauís que no podien rebre l'assistència que necessitaven. Des d'aleshores, un centenar d'infants han passat pel pis, situat al barri de Volpelleres, per rebre diversos tractaments.

L'acte ha comptat amb els principals protagonistes, els infants que actualment resideixen a la casa i que, tot i alguns estar guarits, no han pogut tornar a casa seva per l'epidèmia de coronavirus. El delegat del Frente Polisario a Catalunya, Abidin Bucharaya, ha aprofitat l'acte per reivindicar, una vegada més, la situació que viuen. "Estem immersos per aconseguir que el territori del Sàhara Occidental deixi de ser una colònia".

Ha recordat que malgrat els acords firmats per Nacions Unides, fa 30 anys que s'està gestionant la pau i un suposat referèndum d'un conflicte invisibilitzat. "Avui ens sentim més legitimats per utilitzar tots els mecanismes legals i pacífics per aconseguir que els sahrauís es puguin expressar lliurement a les urnes".

Bucharaya ha agraït la tasca de Sant Cugat per curar els nens. "Sant Cugat s'ha convertit en un referent pel que fa a la solidaritat entre els refugiats".

Per la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha reiterat el compromís del Consistori amb el Poble Sahrauí i ha assegurat que la seva situació "ens interpel·la a treballar per la justícia imprescindible que hi hauria d'haver en el món".
 

Celebració dels 10 anys de la Casa de l'Esperança Dar al-Almar Foto: Lali Puig