S'amplia el termini per sol·licitar l’ajut a empreses i comerços afectats per la Covid-19 a Sant Cugat

Des de la seva posada en marxa el passat mes de juny s'han rebut 300 peticions

Roda de premsa de promoció del comerç local a Sant Cugat.
Roda de premsa de promoció del comerç local a Sant Cugat. | Anna Mira
22 de setembre del 2020
Sant Cugat amplia el període de sol·licitud fins al 25 de novembre de 2020, perquè més empreses de la ciutat es puguin beneficiar de l’ajut extraordinari de suport al teixit empresarial i comercial afectat econòmicament per la Covid-19.

La mesura forma part del pla de reactivació econòmica local endegat per l’Ajuntament per revertir els efectes de la pandèmia del coronavirus sobre les empreses i els comerços del municipi. Amb un pressupost total de 300.000 euros per aquesta convocatòria, l’ajut és compatible amb qualsevol altre destinat a la mateixa finalitat. Des que es va posar en marxa la mesura, el passat mes de juny, l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) de l’Ajuntament ha rebut més de 300 sol·licituds.

Qui pot optar a l'ajut? 

L'Ajuntament destinarà un pressupost de 300.000 euros, que podria ampliar si les sol·licituds de les empreses ho requereixen. La quantia de l’ajut, en forma de prestació econòmica única, serà  d’entre 500 € i 900 euros, en funció del nombre de persones treballadores.
 

Podran sol·licitar la prestació les persones autònomes, comerços i microempreses de qualsevol sector amb menys de 10 persones treballadores, amb una facturació inferior a 2 milions d'euros, amb seu a Sant Cugat i que hagin hagut de tancar o hagin patit una disminució dels seus ingressos superior al 50% des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. 

El tràmit de sol·licitud es podrà fer a través de la seu electrònica municipal des d'aquest 11 de juny i fins al 25 de novembre. El procediment de concessió de l’ajut serà per ordre de sol·licitud, fins a exhaurir el pressupost disponible per aquesta convocatòria i és compatible amb qualsevol altre ajut destinat a la mateixa finalitat.