coronavirus

Els balcons de Sant Cugat commemoraran el Dia Internacional de la Gent Gran

L’Ajuntament repartirà gratuïtament 2.000 pancartes amb el lema “Jo estimo la gent gran” perquè la ciutadania les pugui penjar a casa seva

per NacióSantCugat , 22 de setembre de 2020 a les 17:00 |
Presentació dels actes pel Dia Internacional de la Gent Gran. | Aj. Sant Cugat
Els balcons de Sant Cugat seran l'escenari per donar suport al col·lectiu de la gent gran durant el seu Dia Internacional que se celebra l'1 d'octubre. Enguany aquesta celebració estarà marcada per la Covid-19 i l’impacte que ha suposat envers el col·lectiu de la gent gran, un dels més vulnerables davant la pandèmia i que més ha patit els seus efectes.

Per aquest motiu l'Ajuntament no ha programat actes presencials per tal d’evitar riscos. Però tot i les circumstàncies que s’estan vivint, la ciutat no ha volgut deixar de banda aquesta commemoració i aprofitarà l’oportunitat per reivindicar el paper de la gent gran a la nostra societat i reflexionar sobre les necessitats d’aquest col·lectiu.


La iniciativa més destacada que es posarà en marxa enguany és una campanya perquè la ciutadania mostri des de casa el seu suport a la gent gran. Per aquest motiu l’Ajuntament anima a penjar escrits de suport als balcons i també repartirà gratuïtament 2.000 pancartes amb el lema “Jo estimo la gent gran”.  Aquestes pancartes es distribuiran al carrer els propers dies a través dels agents de civisme.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha presentat aquest migdia les accions que es posaran en marxa per commemorar a Sant Cugat el Dia Internacional de la Gent Gran. "El lema d’enguany serà Compartim la vida i ens cuidem mútuament amb l’objectiu de fer un reconeixement a la gent gran pel fet que també cuida, atén i dona suport a les persones del seu entorn".


Així mateix, l’Ajuntament també ha posat en marxa una campanya comunicativa amb imatges fetes amb col·laboració de persones de la taula de gent gran, la residència Sant Salvador i els apartaments Cugat Natura.   

També, a iniciativa de la Taula de gent gran, s’ha preparat una programació especial dedicada a la gent gran amb alguna mitjans de la ciutat: Cugat.cat, Televisió de Sant Cugat i TOT Sant Cugat, que oferiran taules rodones i entrevistes relacionades amb temes d’interès per les persones grans. Aquesta programació es realitzarà durant la setmana del 28 de setembre.


L’acte ha comptat amb la presència de Joan Cortadellas, president del casal de la Llar d’avis de la Parròquia i representant de la taula de gent gran, i Juan Merino, membre del casal de la Floresta i representant de la taula de gent gran.

 

Participació