Dues escoles més de Sant Cugat afectades pel coronavirus i ja en sumen nou

Els nous casos han tingut lloc a l'escola Gerbert d'Orlhac i el col·legi El Pinar de Nuestra Señora

per NacióSantCugat, 22 de setembre de 2020 a les 15:57 |
El primer dia d'escola | ACN / J. Marsal
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Nou centres escolars de Sant Cugat han estat afectats per casos positius de coronavirus des de l'inici del curs escolar aquest passat dilluns. Aquest dimarts l'escola Gerbert d'Orlhac i el col·legi El Pinar de Nuestra Señora han registrat un cas a cada centre; dos nous contagis que el Departament d'Educació encara no ha recollit.Ahir dilluns 21 de setembre, es van registrar dos casos més: un grup a l'Institut Arnau Cadell i un altre grup a l'Institut Centre d'Alt Rendiment (CAR). En declaracions a NacióSantCugat, la direcció de l'Arnau Cadell va confirmar que es tracta d'un cas diagnosticat entre l'alumnat. Tant bon punt el centre en va tenir constància, va avisar als Departaments de Salut i d'Educació de la Generalitat i va activar tots els protocols de seguretat establerts per les autoritats sanitàries.

El grup bombolla de l'estudiant contagiat -un total de 24 alumnes- haurà de complir un confinament de 14 dies. Per altra banda, sis membres de l'equip docent estan a casa i resten a l'espera de la notificació d'Educació per estudiar la seva reincorporació. Un escenari que succeeix en casos de secundària en què els professors no queden limitats a una única aula, i per tant, no es considera que tinguin un contacte estret amb l'alumnat.L'altre cas, d'avui, l'ha informat aquest migdia el Departament d'Educació i es notifica del confinament d'un nou grup d'alumnes de l'Institut Centre d'Alt Rendiment (CAR). 


Els cinc casos de la setmana passada

Tres grups més de La Farga també han quedat confinats després de detectar-hi tres casos positius de coronavirus. En concret es tractarien de dos grups de quart de primària i un de quart de la ESO; dos dels quals, són germans.

En declaracions a aquest diari, el director de l'escola, Miquel Riera, explica que els menors contagiats van assistir dilluns passat a classe sense presentar símptomes i que dimarts mateix ja no van venir. Una exposició "mínima", assegura Riera, que es mostra esperançat en què no es donin més casos d'infecció. 


Després de comunicar-ho, el CAP ha determinat el confinament dels grups, als components dels quals es faran proves PCR aquest divendres. En total queden afectats 72 alumnes i 6 membres de l'equip docent del centre. Aquells que donin negatiu en la prova de diagnòstic hauran de passar una quarantena de 14 dies abans de tornar a l'escola.

Aquest mitjà també ha pogut confimar un cas positiu de coronavirus en una professora de primària del Col·legi Pureza de María, confinant-se l'aula sencera del centre corresponent al grup bombolla de la docent. L'altre cas positiu s'ha donat en un grup de primària de l'escola Joan Maragall. Els membres del grup hauran de fer-se les proves de diagnosi i la quarantena prescrita per les autoritats sanitàries de 14 dies. 
  

 

Participació