S'eleven a set els centres escolars de Sant Cugat afectats pel coronavirus

Els casos s'han donat a l'escola La Farga, Viaró, Pureza de María, Joan Maragall, Santa Isabel, Institut Arnau Cadell i a l'Institut Centre d'Alt Rendiment

El primer dia d'escola.
El primer dia d'escola. | Abril Ballesteros
Redacció
21 de setembre del 2020
Actualitzat a les 14:12h
Ja són set centres escolars de Sant Cugat afectats per casos positius de coronavirus des de l'inici del curs escolar aquest passat dilluns. Durant aquest dilluns, s'han conegut els últims dos casos: un grup a l'Institut Arnau Cadell i un altre grup a l'Institut Centre d'Alt Rendiment (CAR).

En declaracions a NacióSantCugat, la direcció de l'Arnau Cadell ha confimat que es tracta d'un cas diagnosticat entre l'alumnat. Tant bon punt el centre en va tenir constància, va avisar als Departaments de Salut i d'Educació de la Generalitat i va activar tots els protocols de seguretat establerts per les autoritats sanitàries.

El grup bombolla de l'estudiant contagiat -un total de 24 alumnes- haurà de complir un confinament de 14 dies. Per altra banda, sis membres de l'equip docent estan a casa i resten a l'espera de la notificació d'Educació per estudiar la seva reincorporació. Un escenari que succeeix en casos de secundària en què els professors no queden limitats a una única aula, i per tant, no es considera que tinguin un contacte estret amb l'alumnat.

L'altre cas, d'avui, l'ha informat aquest migdia el Departament d'Educació i es notifica del confinament d'un nou grup d'alumnes de l'Institut Centre d'Alt Rendiment (CAR). 

Els cinc casos de la setmana passada

Tres grups més de La Farga també han quedat confinats després de detectar-hi tres casos positius de coronavirus. En concret es tractarien de dos grups de quart de primària i un de quart de la ESO; dos dels quals, són germans.

En declaracions a aquest diari, el director de l'escola, Miquel Riera, explica que els menors contagiats van assistir dilluns passat a classe sense presentar símptomes i que dimarts mateix ja no van venir. Una exposició "mínima", assegura Riera, que es mostra esperançat en què no es donin més casos d'infecció. 

Després de comunicar-ho, el CAP ha determinat el confinament dels grups, als components dels quals es faran proves PCR aquest divendres. En total queden afectats 72 alumnes i 6 membres de l'equip docent del centre. Aquells que donin negatiu en la prova de diagnòstic hauran de passar una quarantena de 14 dies abans de tornar a l'escola.

Aquest mitjà també ha pogut confimar un cas positiu de coronavirus en una professora de primària del Col·legi Pureza de María, confinant-se l'aula sencera del centre corresponent al grup bombolla de la docent. L'altre cas positiu s'ha donat en un grup de primària de l'escola Joan Maragall. Els membres del grup hauran de fer-se les proves de diagnosi i la quarantena prescrita per les autoritats sanitàries de 14 dies. 

La incidència al Vallès Occidental 

Segons les dades facilitades pel Departament d'Ensenyament altres escoles de la comarca també tenen grups aïllats per positius: A Rubí hi ha un grup a l'Escola 25 de setembre i dos grups més a l'acadèmia Ribas. A Sabadell hi ha un grup a l'Escola Nostra Llar Escola i un altre a l'Institut Escola Industrial. I a Terrassa hi ha aïllats dos grups de 4t d'ESO a Salesians i l'Escola Cingle i un de sisè de primària a la Nova Electra.
 

Llista escoles Covid 21 de setembre by naciodigital on Scribd