Ja són cinc els centres escolars de Sant Cugat afectats pel coronavirus

Els casos s'han donat a l'escola La Farga, Viaró, Pureza de María, Joan Maragall i Santa Isabel

El primer dia d'escola.
El primer dia d'escola. | Abril Ballesteros
Redacció
18 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:19h
Ja són cinc centres escolars de Sant Cugat afectats per casos positius de coronavirus des de l'inici del curs escolar aquest passat dilluns. El Departament d'Educació confirma que s'han hagut d'aïllar dos grups, un a cada escola, dels centres privats concertats Viaró i Santa Isabel. 

Tres grups més de La Farga també han quedat confinats després de detectar-hi tres casos positius de coronavirus. En concret es tractarien de dos grups de quart de primària i un de quart de la ESO; dos dels quals, són germans.

En declaracions a NacióSantCugat, el director de l'escola, Miquel Riera, explica que els menors contagiats van assistir dilluns a classe sense presentar símptomes i que dimarts mateix ja no van venir. Una exposició "mínima", assegura Riera, que es mostra esperançat en què no es donin més casos d'infecció. 

Després de comunicar-ho, el CAP ha determinat el confinament dels grups, als components dels quals es faran proves PCR aquest divendres. En total queden afectats 72 alumnes i 6 membres de l'equip docent del centre. Aquells que donin negatiu en la prova de diagnòstic hauran de passar una quarantena de 14 dies abans de tornar a l'escola.

Aquest mitjà també ha pogut confimar un cas positiu de coronavirus en una professora de primària del Col·legi Pureza de María, confinant-se l'aula sencera del centre corresponent al grup bombolla de la docent. 

Finalment, CugatMèdia ha avançat un altre cas positiu en un grup de primària de l'escola Joan Maragall. Els membres del grup hauran de fer-se les proves de diagnosi i la quarantena prescrita per les autoritats sanitàries de 14 dies. 

La incidència al Vallès Occidental 

Segons les dades facilitades pel Departament d'Ensenyament altres escoles de la comarca també tenen grups aïllats per positius: A Rubí hi ha un grup a l'Escola 25 de setembre i dos grups més a l'acadèmia Ribas. A Sabadell hi ha un grup a l'Escola Nostra Llar Escola i un altre a l'Institut Escola Industrial. I a Terrassa hi ha aïllats dos grups de 4t d'ESO a Salesians i l'Escola Cingle i un de sisè de primària a la Nova Electra.
 

Escoles Afectades Covid 18.9 by edicio naciodigital on Scribd