Sant Cugat Empresarial, en contra de la congelació i rebaixa dels preus del lloguer a la ciutat

L'associació considera que aquesta proposta reduirà l’oferta disponible d’habitatge, perjudicarà encara més als sectors més vulnerables i allunyarà les inversions

Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona
Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona | Europa Press
NacióSantCugat
16 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:14h
La Junta Directiva de Sant Cugat Empresarial mostra el seu rebuig sobre la nova llei de regulació dels lloguers que es va aprovar la setmana passada al Parlament de Catalunya. Una llei que preveu congelar i rebaixar els lloguers a una seixantena de municipis de més de 20.000  habitants, entre els quals, Sant Cugat del Vallès.

L'entitat considera que aquesta proposta no ajudarà al mercat de lloguers sinó que, per contra, "reduirà l'oferta disponible d'habitatge per la falta de seguretat dels arrendadors, perjudicarà encara més als sectors més vulnerables i allunyarà les inversions". 

En el mateix sentit, també mostra la seva preocupació per l'augment de l'atur i reclama la necessitat de prorrogar els ERTO fins al 31 de gener, per evitar el tancament d'empreses i preservar al màxim el nombre de llocs de treball. També apunta al col·lapse del Servei Espanyol d'Ocupació (SEPE) i demana disposar de més recursos a les oficines del servei públic d'ocupació.

Per altra banda, la junta directiva també reitera la seva oposició i el seu descontentament respecte al Tribut Metropolità; ja que, "més enllà de la bondat de la seva aplicació, el valor cadastral genera un increment molt important de la càrrega tributària". Per aquest motiu, l'associació empresarial demana formalment la suspensió del tribut. 

Finalment, l'entitat encoratja al teixit empresarial a "liderar la recuperació econòmica", malgrat que la situació de pandèmia encara generi moltes incerteses; mentre esperen que la gestió política-econòmica que es desenvolupi en els propers més vagi en benefici de les empreses i dels sectors més perjudicats.