L'informe jurídic de la Diputació avala Josep Puig per mantenir la presidència de l'EMD de Valldoreix

La DIBA no veu "incompatibilitat" entre la dedicació de Puig com a president de l'EMD amb la seva condició d'administrador de l'empresa Josep Puig S.L

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig
El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig | Junts per Valldoreix
Sergi Baixas
15 de setembre del 2020
Actualitzat a les 18:38h
L'informe jurídic de la Diputació de Barcelona exposa no veure "incompatibilitat" amb la dedicació exclusiva o parcial del president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix amb la seva condició alhora d'administrador de l'empresa Josep Puig S.L.

El Servei d'Assistència Jurídica Local de la Diputació considera que la tasca en el sector privat de Puig "no pertorba" la dedicació prefixada en el càrrec de president de l'EMD. L'informe ha analitzat l'objecte social de l'empresa que administra el president de Valldoreix i conclou el servei de la companyia dedicat a l'instal·lació i reparació de tota mena d'instal·lacions de lampisteria, aigua, calefacció, electricitat i aire condicionat. 

"Només es podria declarar la compatibilitat si s'ha descartat que la situació del membre electe pugui donar lloc a un hipotètic conflicte d'interessos". En aquest sentit, s'indica que donat aquest escenari, el treballador públic o membre electe no podria exercir la seva activitat privada, sense derivar-se una prohibició per tal que una empresa pogués deixar d'actuar dins d'un àmbit territorial determinat com indicava l'informe de la secretària-interventora de l'EMD.

En qualsevol cas, la Diputació considera que les tasques d'actuació de l'empresa Josep Puig S.L. serien "residuals" ja que serien objectes de subcontractacions, quedant al marge de l'acte d'atorgament de la llicència, i quedaria considerada com una declaració d'adequació de la total obra a la normativa urbanística en favor del promotor. 

Tot i això, per possibilitar la compatibilitat sense cap tipus de condicionat, la Diputació proposa una solució alternativa que passaria per delegar l'atorgament de les llicències d'obres en favor d'un altre vocal de l'EMD o en la Junta del Govern Local. En aquesta situació, Puig no només s'hauria d'abstenir sinó que hauria d'abandonar la sala on es reuneix l'òrgan col·legiat. 

Per altra banda però, la Diputació sí indica que "seria necessari" que Puig escollís modificar la seva dedicació i "adequar-la a la realitat" -actualment representat com a dedicació parcial amb un 90% de la jornada de referència.  "Una dedicació del 90% en cap cas podria ésser considerada com a parcial, sinó com a exclusiva", apunta mentre assenyala que ha d'escollir una dedicació prevista a la normativa del 25%, 50% o 75% i recalcular la nova retribució que hauria de percebre dins dels límits retributius legalment establerts. 
 

Informe jurídic de la Diputació de Barcelona respecte a la compatibilitat de Josep Puig com a president de... by naciodigital on Scribd