Llums, càmera, acció: el cinema s'apodera de Sant Cugat

Fins al gener de 2021 els Cinemes Sant Cugat acolliran diversos festivals de cinema per a tots els públics

Presentació dels cicles i festivals de cinema de Sant Cugat.
Presentació dels cicles i festivals de cinema de Sant Cugat. | Anna Mira
15 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:28h
Sant Cugat aposta per una tardor de cinema a la ciutat. Des d'aquest dijous i fins al mes de gener els Cinemes Sant Cugat acolliran el cicle de Cinema d’Autor, els festivals Sang Cugat, Sant Cugat Fantàstic i Anima’t en família i els cicles Gaudí i Halloween. 

Una programació cinematogràfica que arriba en un moment de poca afluència de públic pel coronavirus però les sales de projecció estan adaptades per garantir totes les mesures de seguretat decretades per la Covid-19. Precisament, des de l'Ajuntament, la tinenta d'alcaldia, Esther Madrona, ha fet una crida a la ciutadania per assistir als cinemes de la ciutat. "La cultura organitzada és segura", ha apuntat. 

Ho ha dit en la roda de premsa on s'ha presentat l'extensa programació que els Cinemes Sant Cugat acolliran els pròxims mesos, a banda de la programació estable. "Les diferents projeccions intenten aconseguir que la ciutadania entengui que el cinema és un art i una forma d’entendre la vida". 

És per això que en els diferents cicles i festivals s'hi pot trobar films de tota mena de gèneres i per a tots els gustos. Els codirectors santcugatencs dels festivals Sang Cugat i Sant Cugat Fantàsic, JR Armadàs i Marc Carreté, han explicat els detalls dels festivals, que se celebren del 17 al 24 de setembre i que comptarà amb l'estrena mundial de Ill: Final Contagium, entre altres projeccions i curts que no deixaran indiferent. 

Cicle Cinema d’Autor

Dijous 17 de setembre es dona el tret de sortida a la nova programació de Cinema d’Autor que s’allarga, amb 14 projeccions setmanals en versió original subtitulada, fins al 17 de desembre. Les entrades es poden adquirir a la web i a les taquilles, a un preu és de 4,50 € (3,50 € per als menors de 25 anys).  

Sant Cugat Fantàstic i el Sang Cugat

Enguany aquest dos festivals s’han fusionat en una edició especial dedicada als assassins en sèrie. La 6a edició del Sant Cugat Fantàstic, que s’havia de celebrar al mes de maig, es va ajornar a causa de la Covid19  els organitzadors van creure convenient programar-los conjuntament al setembre, data prevista per la IV edició de Sang Cugat, el festival de novel·la i cinema negre de Sant Cugat, que també comença a aquest dijous.

Sant Cugat Fantàstic s’inaugura el divendres 25 de setembre amb la Marató de Virus i seguirà amb la Marató de Sang i la Marató de Curts Catalans, que comptarà amb la presència dels directors. Les entrades per assistir-hi es poden adquirir a la web i a les taquilles, a un preu de 5 €. Els abonament d’un dia tenen un cost de 8 € i els de tot el festival 20 €.  Els abonaments només estaran disponibles a les taquilles del cinema.

Halloween 2020

Cinemes Sant Cugat s’afegeix a la celebració del Halloween  amb 5 projeccions sobre la temàtica i amb la Nit de terror santcugatenc que ha programat dos films que comptaran amb la presència d’ambdós directors. Les entrades per assistir-hi es poden adquirir a la web i a les taquilles, a un preu de 5 €. Els abonament d’un dia tenen un cost de 8 €.

Cicle Gaudí

El Cicle Gaudí és una iniciativa per donar a conèixer el cinema fet a casa nostra, promoguda per l'Acadèmia de Cinema Català, amb el suport de la Diputació de Barcelona, per a la projecció de pel·lícules d'estrena en més d’una trentena de pobles i ciutats de Catalunya. A Sant Cugat arribarà el dimarts 22 de setembre i s’allargarà fins al 22 de desembre amb la programació de dues pel·lícules per mes.

Les entrades es poden adquirir a la web i a les taquilles per un preu és de 4,50 € (3,50 € per als menors de 25 anys). 

III Festival Anima’t en família

En aquesta tercera edició del festival adreçat al públic infantil Cinemes Sant Cugat projectarà 5 pel·lícules en català i una de muda. Les sessions, amb dos passis diaris, es faran del 28 de desembre al 4 de gener coincidint amb el període de vacances escolars per oferir més alternatives d’oci familiar durant les festes de Nadal.

Les entrades es poden adquirir a la web i a les taquilles, a un preu de 4,50 € (3,50 € per als menors de 25 anys). També hi haurà packs familiars de 3 persones per 10 € i de 4 persones per 12,5 €.  

Programació Setembre Desembre - Cinemes Sant Cugat.cleaned by naciodigital on Scribd