coronavirus

Josep Maria Vallès presenta el seu llibre «Confinats»: un recull de 100 testimonis durant el confinament

La presentació es fa aquest dimecres 16 de setembre a les 19.30 h a El Siglo

per NacióSantCugat , Sant Cugat , 15 de setembre de 2020 a les 11:00 |
El periodista i regidor de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès, presenta aquest dimecres 16 de setembre, el seu llibre Confinats (Viena Edicions). Una iniciativa col·lectiva i solidària que reprodueix fil per randa les reflexions, els neguits i les oportunitats viscudes i escrites per cent persones durant el confinament de la Covid-19. L'acte es farà a les 19.30 hores a El Siglo del Mercantic i també es podrà seguir a través del canal de Youtube. 

 

En el recull, que compta amb el pròleg de l'escriptor i periodista Xavier Bosch, es trobarà a les llibreries a partir de la segona quinzena de setembre.  Els testimonis, amb una àmplia presència santcugatenca, són persones de totes les edats i professions que durant els mesos de març i maig del 2020 van decidir participar en aquest document històric d'una mateixa crisi sanitària, social i econòmica que, segons l'autor, ha generat un "patiment social sense precedents que mai oblidarem".

Iniciativa solidària 


Vallès apunta que la primera utilitat d'aquest llibre seria extreure la part més positiva d'aquestes cent experiències. A més, també indica que Confinats neix amb la voluntat d'ajudar a la investigació científica que treballa per combatre contra la pandèmia. Així doncs, subratlla que els beneficis de l'autor del llibre es destinaran a l'edició d'enguany de La Marató de TV3, que enguany es destinarà a la investigació de la Covid-19.

La portada del llibre és de l'artista Paco Minuesa que dibuixa l'essència del llibre; un cor tancat a casa que recorda al recomanat avís de les autoritats sanitàries #Quedatacasa. Entre d'altres, el llibre recull el testimoni del president de la Generalitat, Quim Torra; el conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet; o del periodista Jofre Llombart.


 

Participació