Junts per Sant Cugat insta al govern espanyol a flexibilitzar la llei que regula el superàvit dels ajuntaments

El principal partit a l'oposició també ha presentat una moció sobre la Taula de Mobilitat

Roda de premsa de Junts per Sant Cugat.
Roda de premsa de Junts per Sant Cugat. | Anna Mira
NacióSantCugat
14 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:55h
Junts per Sant Cugat portarà dues mocions en el pròxim ple municipal que se celebrarà el dilluns 21 de setembre. D'una banda el principal partit a l'oposició considera que la nova regulació de la llei d'estabilitat pressupostària -que regula la despesa que poden fer els ajuntaments del seu superàvit- cal flexibilitzar-la encara més.

Consideren que el canvi que ha fet aquest mateix dilluns el Ministeri d'Hisenda encara és "insuficient" per tal que els ajuntaments puguin gastar el seu superàvit per a combatre la crisi provocada pel coronavirus. En una roda de premsa telemàtica, el que va ser responsable d'Economia al govern local, Carles Brugarolas, ha explicat que des del març del 2019, el seu grup municipal sempre ha apostat per una flexibilització de la llei, quan l'Ajuntament tenia 52 milions d'euros de superàvit "retinguts".

Segons Brugarolas la proposta que va fer el govern del PSOE de deixar gastar el superàvit als ajuntaments a canvi que aquests prestessin romanents a l'estat espanyol, era "confiscatòria". Ara, ha estat el mateix Congrés qui ha tombat aquesta mesura però igualment segons Junts encara cal flexibilitar-la més.

Cal convocar la Taula de Mobilitat

El partit local ha presentat una segona moció per tal que el govern convoqui de nou la Taula de Mobilitat per posar fil a l'agulla a algunes necessitats que té la ciutat i començar a treballar amb el nou Pla de Mobilitat. La que va ser responsable de Mobilitat en el mandat anterior, Cristina Paraira, considera que cal "començar a treballar conjuntament l'actualització del pla de mobilitat".

Paraira apunta que "tots els canvis de mobilitat són difícils" i apunten que des del seu punt de vista "caldria treballar mesures compensatòries". La introducció de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) o de l'Anella verda han provocat un "tomb de què es va planificar fa uns anys i cal revisar i adequar el document".