Pere Soler encapçalarà la nova executiva del PSC a Sant Cugat

És l'única persona que ha presentat candidatura i compte amb més del 60% dels avals de la militància

Pere Soler a la seu del PSC Sant Cugat
Pere Soler a la seu del PSC Sant Cugat | Adrià Costa
NacióSantCugat
14 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:08h
Si res no canvia, l'actual líder del PSC al govern de Sant Cugat encapçalarà l'executiva del partit que conduirà el nou equip durant els pròxims anys. Tancant ja el període de presentació de candidatures, Pere Soler, que es presenta a la reelecció, compta amb els avals i el suport de més del 60% de la militància.

L’assemblea que s’ha hagut d’ajornar en diverses ocasions per la pandèmia mundial de la Covid-19 es realitzarà de manera telemàtica. D’aquesta manera es garantirà la participació de tota la militància, així com el vot secret. En la mateixa assemblea a més de la primera secretaria i l’executiva que l’acompanyarà, també s’elegirà la mesa de l’assemblea, així com la representació dels consellers de federació (comarca) de l’agrupació.

Pere Soler va agafar la responsabilitat de la primera secretaria el Juny del 2016 amb el compromís de fer ressorgir el projecte socialista a Sant Cugat després de diversos anys complicats. Va encapçalar l’equip que va aconseguir el manteniment de la representació al consistori, i va liderar la configuració de dos governs a la ciutat, el  primer efímer amb l’extint PDECat (menys d’un any), i el segon més estable a partir de l’inici del present mandat (2019), forjant un acord amb les forces progressistes de la ciutat, un pacte que trencava barreres i a la vegada posava sobre el mapa un ambiciós programa per a la ciutat.

En els darrers anys, Soler, ha cohesionat l’agrupació i pivotat l’assoliment d’uns bons resultats en les darreres eleccions municipals, quadruplicant els resultats i assolint la tercera posició com a força política de la ciutat, passant d ́1 a 4 regidors, a més de recuperar la presència a l ́EMD de Valldoreix vuit anys després amb una vocalia.