Aquests són els parcs i equipaments que utilitzaran les escoles de Sant Cugat per fer algunes activitats

L'increment de personal, de neteja i de monitoratge en els menjadors són altres mesures específiques per la Covid-19

ZEM Guinardera de Sant Cugat.
ZEM Guinardera de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
09 de setembre del 2020
Actualitzat a les 18:30h
Ambpliar escoles en espais exteriors. Alguns centres educatius de Sant Cugat s'han vist amb aquesta necessitat a l'hora d'establir els grups i garantir les distàncies de seguretat entre els seus alumnes. Entre les mesures pel coronavirus que ha pres l'Ajuntament de Sant Cugat com ara l'increment de la neteja o la subvenció per contractació de monitors de menjador, també hi ha la cessió de places i parcs per fer activitats com l'educació física i així descongestionar els patis. 

La regidora d'Educació a la ciutat, Pilar Gornia, ha especificat que durant el curs aquestes cessions poden canviar en funció de les necessitats de cada escola, en cada moment. Ara per ara es faran servir els següents espais:

- El Parc de la Creu per a l'escola Gerbert d'Orlhac.
- El Parc de la Guineu per a l'escola La Mirada.
- L'espai del Parc turó can Mates, per a l'escola Turó de can Mates. Un espai que de cara al segon trimestre podria estar completament tancat per fer-ne un ús més general per part de l'escola.
- Els carrers adjacents a l’escola Joan Maragall.
- La Pista Sant Francesc per a l'escola Collserola.
- Les aules del Casal de Mira-sol per a l'Institut-Escola Catalunya.
- El camp de futbol de can Magí per a l'Institut Pla i Farreras.
- El ZEM Guinardera per a l'Institut CAR. 

En alguns casos, donada l'increment de la demanda i independentment de la situació de coronavirus, s'han incrementat alguns grups. En concret s'han creat dos nous grups a les escoles bressol El Niu de Mira-sol i a La Mimosa de la Floresta que suposen 23 places més.

També s'han fet un grup de tercer de primària a l'escola Joan Maragall i un de quart a l'escola Pin d'en Xandri. A més a més, el nou institut-escola Catalunya arrenca amb 60 noves places a primer d'ESO.