Les escoles de música de Sant Cugat demanen ajuts públics per continuar amb la seva activitat

L'educació musical no s'atura i s'han preparat models alternatius en casos de confinament

L'activitat no s'interromp estos dies d'audicions, però es trenca la rutina de les classes.
L'activitat no s'interromp estos dies d'audicions, però es trenca la rutina de les classes. | Sílvia Berbís
Sergi Baixas
09 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:32h
Les escoles de música de Sant Cugat reclamen a l'Ajuntament ajuts públics per poder continuar amb la seva activitat. Defensen que són entitats "amb vocació de servei públic i dinamitzadores de la vida cultural de la ciutat" i que per tant, aquesta tasca "necessita el suport de les institucions per garantir el seu bon funcionament".

"Per als nostres centres haver tancat el curs en el confinament hagués representat la fi de la nostra existència perquè no disposem d’un coixí institucional per a fer front a les despeses salarials, d’infraestructura, gestió... És per això que demanem a les administracions que dictaminen estats d’alarma i confinaments, que prenguin les mesures necessàries per a pal·liar les conseqüències econòmiques a les quals han de fer front les institucions privades", han reclamat en una roda de premsa.

Per això, defensen buscar una fórmula de col·laboració públicoprivada de subvencions i la creació d'una Xarxa d'escoles de música de Sant Cugat, amb la finalitat de dur a terme un projecte integrador per a la ciutat i demanen al govern "donar-li més fluïdesa i concreció". També han senyalat que el retard en l'aprovació dels pressupostos ha afectat en la tramitació dels ajuts econòmics que se suma a la llista de perjudicis d'aquestes entitats.

Malgrat tot, Aula de So com l'Escola de Música i Dansa Fusió han volgut deixar clar que l'activitat torna amb totes les mesures de seguretat implementades a ser de forma presencial a partir de la setmana del 14 de setembre . Tot i això, asseguren que han elaborat plans alternatius del curs 2020-21 per poder continuar formant als alumnes en casos de confinament. Mascaretes, rentat de mans i distàncies de 1,5 metres, ràtios reduïdes d'alumnes, entrades i sortides controlades i classes amb mampares protectores i neteja d'instruments.

És per aquest motiu, que les escoles també han invertit en infraestructures que permetin millorar les connexions per Internet en cas d'haver-se de tornar a celebrar les classes de forma telemàtica. En conjunt, les entitats reconeixen haver constatat una davallada de matriculacions per aquest curs.

Des del consistori santcugatenc, la regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha assegurat que l'equip de govern té "tota la confiança" en què les escoles de música de la ciutat vetllaran pel compliment de les mesures de seguretat remarcant que la normalitat s'ha de reprendre, "però amb seny", recordant que continuem en un escenari de pandèmia. Gorina també ha desvelat que des del consistori s'està treballant per obrir una línia de subvenció extraordinària "Covid-19" d'un màxim de 6.000 euros pels centres educatius de la ciutat.