Àngels Ponsa pren possessió del càrrec com a consellera de Cultura

Fins ara era Directora General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Govern de la Generalitat

La nova consellera de Cultura, Àngels Ponsa, durant la presa de possessió del càrrec.
La nova consellera de Cultura, Àngels Ponsa, durant la presa de possessió del càrrec. | ACN
NacióSantCugat
08 de setembre del 2020
Actualitzat a les 19:49h
La fins ara directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, la santcugatenca Àngels Ponsa, ha pres possessió del càrrec com a nova consellera de Cultura en substitució de Mariàngela Vilallonga. L'acte, encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha fet al Saló de Sant Jordi del Palau, on el president ha defensat que "la cultura és un servei essencial" i que és el quart pilar de l'estat del benestar.

L'acte s'ha celebrat un cop finalitzada la reunió del Consell Executiu, que ha aprovat el cessament d'Àngels Ponsa com a directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura. Torra ha agraït la "generositat" tant de la consellera sortint com de Ponsa.

Triple missió per a la nova consellera

De fet, ha remarcat que la nova consellera Àngels Ponsa arriba amb aquesta missió, en un encàrrec amb tres objectius: que la cultura ha de continuar sent una eina de cohesió social; que cal fomentar la participació i el gaudi de la cultura a tot el país, i que cal donar suport a tot l'ecosistema cultural i creatiu.

Ha destacat el seu coneixement del sector i àmplia trajectòria: "Ens ha de permetre tornar a agafar l'empenta que necessitem per avançar també en aquests reptes del país que no abandonarem de cap manera malgrat les dificultats".

El president ha afegit que "amb la mirada sempre posada a una futura república catalana, la cultura té un paper determinant aquests pròxims mesos i anys", de manera que també serà essencial la feina que faci la consellera i tot el seu equip. 

​Torra ha reivindicat la importància de la cultura, i ha assegurat que el Govern persistirà durant aquest temps: "Cal rescatar la cultura perquè una societat sense cultura esdevindria un autèntic monstre". I ha afegit que el Govern no deixarà la cultura de banda en la recuperació dels mesos vinents.

Pel que fa a la consellera sortint, li ha agraït haver pilotat el Departament de Cultura en un període molt complicat, "ja fos per la repressió i les seves conseqüències com per una crisi immensa en un sector especialment castigat per la pandèmia del coronavirus". Torra ha remarcat que ha fet la feina feta amb discreció, lleialtat, i ha destacat que sobretot ha treballat per la llengua i la cultura.

L'entrada d'Àngels Ponsa com a consellera de Cultura és el tercer dels canvis realitzats per Torra en el si del Govern. El passat dijous Miquel Sàmper i Ramon Tremosa van prendre possessió com a consellers d'Interior i d'Empresa.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha felicitat el nomenament de Ponsa com a consellera.