Cs proposa crear una unitat específica de la Policia Local que lluiti contra l'okupació il·legal

La formació taronja també aposta per l'elaboració d'un cens en què s'indiqui si el tipus d'okupació és "per a fins a delictius o per necessitat"

Aldo Ciprian, portaveu de C's a l'Ajuntament de Sant Cugat.
Aldo Ciprian, portaveu de C's a l'Ajuntament de Sant Cugat. | Adrià Costa
NacióSantCugat
07 de setembre del 2020
Ciutadans proposa reforçar el paper i les competències dels ajuntaments en la lluita contra l'okupació il·legal d'habitatges. El portaveu i regidor Aldo Ciprian demana l'elaboració d'un pla municipal específic que permeti al consistori santcugatenc lluitar de forma "més eficaç" contra l'okupació.

En aquest sentit, el portaveu i regidor Aldo Ciprian ha presentat un conjunt de mesures que permetin assegurar la devolució dels immobles "als seus legítims propietaris" posant també a disposició un servei d'assessorament i orientació jurídica. A més, també preveuen posar en marxa i reforçar el vetllament de la seguretat a la ciutat mantenint una estreta col·laboració entre les associacions de veïns. La formació taronja també aposta per l'elaboració d'un cens en què s'indiqui si el tipus d'okupació és "per a fins a delictius o per necessitat" i es faci un seguiment. 

Aquest paquet de mesures per implementar també aniria acompanyat d'un reforçament de la presència policial i del patrullatge preventiu en les zones ja afectades pel "problema de l'okupació" i formulen impulsar la creació d'una nova unitat de Policia Local destinada a la prevenció, control i seguiment dels immobles okupats i susceptibles d'okupació. 

Ciprian assegura que les okupacions "estan augmentant de forma alarmant a Sant Cugat, provocant problemes greus de convivència i convertint la vida de les famílies i les comunitats de veïns en un autèntic malson" i que és necessari que l'Ajuntament "actuiï i pressioni". El regidor ha fet referència que el seu partit ha registrat al Congrés dels Diputats una llei anti-okupes que sigui "més dura amb aquestes pràctiques i permeti desallotjar els okupes de manera exprés".