El Centre d’Art Maristany inaugura l’exposició «Veritat i mentida en l’art contemporani»

La mostra, de la col·lecció Q.LØSS, es podrà visitar fins al 28 de novembre

Imatge de l'interior del Centre d'Art Maristany
Imatge de l'interior del Centre d'Art Maristany | MACBA
NacióSantCugat
07 de setembre del 2020
El Centre d'Art Maristany de Sant Cugat acull l'exposició "Veritat i mentida en l'art contemporani", una col·lecció privada d'art contemporani de Quentin Løss. Es tracta d'una mostra que poques vegades ha sortit a la llum perquè el seu propietari l'ensenya únicament i en comptades ocasions pel "gaudir personal sense reconeixement social" i per aproximar-la a un públic general no especialitzat per veure com es reconfigura el seu discurs en contextos més locals. 

Des de la pràctica curatorial, el comissari de la mostra, Sven Åmundsen -que actualment resideix a Sant Cugat- ha concebut aquesta mostra a partir de dos focus d’interès: d’una banda l’anàlisi de la recepció dels discursos comissarials derivats de la col·lecció Q.LØSS en entorns no institucionals o poc coneguts, i de l’altra l’estudi de la relació que s’estableix en confrontar artistes de diverses generacions i diferents orígens geogràfics.

En tots dos àmbits de treball, hi ha una clara voluntat educativa i pedagògica orientada a introduir i aproximar el món no acadèmic a la producció artística contemporània. Trencar les barreres i les pors i aconseguir que l’art en general, i el contemporani en particular, sigui una font de coneixement i de gaudi i no de dificultat, rebuig o incomprensió.

El resultat és una exposició amb una llista d’artistes en la que hi podem trobar peces de A. Aalto, I. Aballí, O. Aballí, J. Albers, G. Alcántara, M. Ansón, P. Ardid, M. Baleta, B & Ch, A. Calder, C. Claret, P. Cuntíes, B. Daviu, P. Downsbrough, M. Duchamp, E. Farrés Duran, R. G Bianchi, S. Gamarra, D. García, R. Giménez, R. Hamilton, Ch. Javacheff, S. Juanpere, O. Kawara, K. Málevich, P. Manzoni, J. Mitjà, L. M. v d Rohe, o W. Tillmans.

La possibilitat de mostrar peces d'artistes internacionals en un context local, permet crear connexions més properes i específiques que les que es donen en el pla de les grans institucions. Al seu torn s'aproxima el discurs d'artistes consolidats a un públic menys específic, i més irreverent. Irreverència que embolcalla el sentit profund de la majoria dels projectes del comissari, basat en la confrontació de la complexitat en àmbits no específics i independents.

La inauguració tindrà lloc al Centre d'Art Maristany aquest dimarts 8 de setembre a les 19 h de la tarda. Per assistir s'ha d'enviar un correu electrònic a [email protected]; ja que es regularà l'accès a l'equipament per complir amb les normes actuals de l'aforament arran de la pandèmia.