Marxa de Torxes i Via Santcugatenca: els actes de les entitats sobiranistes locals per la Diada 2020

Un programa fet de forma conjunta des de les seccions locals de l'ANC i Òmnium

Fragment de l'anunci Jo no em rendeixo
Fragment de l'anunci Jo no em rendeixo | YT
NacióSantCugat
04 de setembre del 2020
Actualitzat a les 18:55h
L'ANC i Òmnium presenten una proposta conjunta per celebrar la Diada Nacional de Catalunya el proper 11 de setembre a Sant Cugat en un "període convuls". Segons informen les entitats sobiranistes es tracta d'actes dissenyats per "ser absolutament curosos amb la situació d'alerta sanitària actual" i complir amb les recomanacions i instruccions de les autoritats.

Així doncs, dijous 10 de setembre, tindrà lloc la Marxa de Torxes amb inici de la convocatòria a les 20 h a la plaça Rafael de Casanova. Les torxes es podran recollir de forma prèvia a la seu local d'Òmnium Cultural, ubicada al carrer el Marges, 31. La marxa lenta finalitzarà a la plaça 1 d'Octubre amb el Cant dels Segadors i l'apagament de torxes. 

Ja divendres 11 de setembre, s'organitzarà la Via Santcugatenca amb hora d'inici a les 16:30. L'objectiu és fer una fila única de persones, separades entre elles amb una estelada a terra, que anirà de Rambla del Celler fins a Francesc Macià. Per participar és necessari inscriure's aquí.

A totes les persones participants se'ls informarà de les mesures de prevenció establertes com ara l'ús obligatori de mascareta, manteniment de les distàncies de seguretat de dos metres, l'ús de gel hidroalcohòlic,... A més, també requereixen no compartir ni pancartes ni banderes entre dues persones. 

Finalment, les seccions locals d'ANC i Òmnium també han publicat l'anunci "Jo no em rendeixo" per informar dels actes d'enguany a la ciutat per la Diada.