Els castellers, protagonistes en la reinauguració de l'exposició de Bicman

El dissenyador i il·lustrador Jordi Magrià tornarà a exposar «El Procés a punta de BIC» en públic del 8 al 13 de setembre a Vilafranca del Penedès

Jordi Magrià, també conegut com a Bicman, davant del retrat del president Carles Puigdemont
Jordi Magrià, també conegut com a Bicman, davant del retrat del president Carles Puigdemont | Sergi Baixas
04 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:32h
L'exposició El Procés a punta de BIC torna a rodar arreu del país després de la pandèmia. Conegut a les xarxes pel pseudònim de Bicman, el dissenyador i il·lustrador Jordi Magrià és l'artista que hi ha al darrere de les característiques obres fetes a únicament a bolígraf que retraten els principals protagonistes i episodis dels últims anys del procés independentista.

En declaracions a NacióSantCugat, Bicman explica que en portar l'exposició a Vilafranca del 8 al 13 de setembre, un municipi amb una forta cultura castellera, ha volgut fer un "reconeixement a aquests pilars que sempre han estat presents com a símbol de pinya i força per arribar a la independència". Les següents parades seran a Sant Cebrià de Vallalta (25 de setembre al 2 d'octubre) i Bescanó (25 d'octubre a 15 de novembre).

L'artista santcugatenc apunta que la seva intenció és deixar una mica de banda els retrats de figures polítiques per dibuixar més "símbols propis de la cultura catalana, com les colles castelleres". A més, Magrià ha posat a la venda samarretes amb la il·lustració dels castellers en diferents colors perquè quedin representades totes les colles catalanes.
  Per altra banda, Bicman explica que l'exposició ha continuat creixent durant els darrers mesos de confinament, ampliada amb els retrats del president Quim Torra, de l'activista Albano Dante Fachín i el periodista Jordi Borràs. Magrià assenyala que l'obra ja supera la quarantena de peces i confessa rient que aviat haurà de seleccionar quins quadres portar perquè "no m'hi cabran". També està estudiant quan estrenar la seva nova exposició "Homenatge a Lluís Llach", en la qual Magrià agafa frases de les lletres de les cançons del cantant gironí i les interpreta en dibuix.

A NacióSantCugat vam fer-li una entrevista amb motiu de l'estrena de l'exposició a casa seva. Dels orígens, tècniques, anècdotes i l'activisme polític del dibuixant de moda de Catalunya, en parlem aquí