Així serà la Diada de l'11 de setembre a Sant Cugat

De cara al vespre, la popular ballada de sardanes també s'ha decidit modificar per evitar els contagis de coronavirus

Imatge d'arxiu d'una ofrena floral al monument de Rafael Casanova per la Diada
Imatge d'arxiu d'una ofrena floral al monument de Rafael Casanova per la Diada | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
06 de setembre del 2020
Sant Cugat commemorarà la Diada nacional de Catalunya en un format adaptat per les restriccions del coronavirus. Així doncs, l'objectiu de l'Ajuntament es celebrar l'Onze de Setembre garantint la seguretat dels santcugatencs i complint al peu de la lletra tots els protocols de prevenció. 

Per aquest motiu, el consistori ha decidit limitar l'entrada de públic a la tradicional ofrena floral a la plaça de Rafael Casanova, així com al discurs institucional de l'alcaldessa Mireia Ingla. Les entitats sí que podran participar en l'ofrena, enviant prèviament un correu a [email protected]. Només podran assistir un màxim de sis persones per entitat i caldrà informar del nom dels assistents per facilitar la traçabilitat dels contactes. 

La ciutadania tindrà l'opció de seguir aquest esdeveniment en directe de 9 a 11:15 h a través del canal de Youtube de l'Ajuntament de Sant Cugat i del mitjà públic Cugat Mèdia.

De cara al vespre, la tradicional ballada de sardanes també s'ha modificat arran de la pandèmia. El consistori i l'Entitat Sardanista de Sant Cugat han acordat organitzar una audició de sardanes sense ball a la plaça de l'Om, amb la cobla Ciutat de Terrassa. L'espai tindrà límit d'aforament i els assistents seuran en cadires separades per mantenir les distàncies de seguretat.  

Per la seva banda, les seccions locals de les entitats sobiranistes encara estan acabant d'ultimar els actes previstos per commemorar la Diada.