Presos polítics

Diana Riba carrega contra l'empresonament de Raül Romeva: «Tornem als maleïts vidres»

L'eurodiputada denuncia que el santcugatenc "torna a estar 24 hores tancat sense cap mena de permís"

per NacióSantCugat , 3 de setembre de 2020 a les 13:58 |
L'eurodiputada d'ERC, Diana Riba, atenent els mitjans de comunicació al Parlament Europeu | ACN
L'eurodiputada Diana Riba carrega contra l'empresonament de Raül Romeva després que s'hagi rebutjat de nou els recursos presentats per les defenses dels presos polítics per recórrer la suspensió del tercer grau. Riba, parella de l'exconseller, denuncia que el santcugatenc "torna a estar 24 hores tancat sense cap mena de permís".
  "Tornem als maleïts vidres, a les trucades de 7 minuts com a principal via de comunicació i, el que és pitjor: al fet que la canalla només el vegi cada tres o quatre setmanes", lamenta Riba. "Amb el temps, hem après a escoltar-lo quan el llegim", conclou l'eurodiputada.


"Mirada llarga, i sempre endavant" és l'última opinió de Raül Romeva que s'ha publicat aquest matí a NacióSantCugat. Per la seva banda, el jutjat de vigilància penitenciària 5 ha insistit en mantenir la suspensió del règim obert fins que resolgui el Tribunal Suprem. 

L'eurodiputada ha afegit que aquest migdia han tingut l'ocasió de parlar amb la Presidència del Consell de la Unió Europea sobre la necessitat d'implementar una directiva que imposi estàndards mínims en els sistemes penitenciaris europeus. "Cal acabar amb l'arbitrarietat i el lawfare que patim dins de la mateixa UE", assenyala Riba.

 

 

Participació