Qui és Àngels Ponsa, la nova consellera de Cultura?

Fins ara era Directora General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Govern de la Generalitat

Àngels Ponsa és la nova consellera de Cultura.
Àngels Ponsa és la nova consellera de Cultura. | Cedida
NacióSantCugat
03 de setembre del 2020
Actualitzat el 04 de setembre a les 9:11h
La santcugatenca Àngels Ponsa (Artesa de Segre, 1960) és la nova consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Fins ara era la Directora General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Govern de la Generalitat.

Ponsa també té experiència en el món municipal. Del 1995 al 2003 va ser regidora a l'Ajuntament de Sant Cugat on va arribar a assumir la tinència d'alcaldia de Serveis Personals. La consellera, que també ha estat estretament lligada al món associatiu, va ser presidenta del Cor de Gòspel Sant Cugat, secretària d'Òmnium Sant Cugat i presidenta de l'AMPA de l'Escola Thau.

Un cop acabada la seva etapa en política local, va ocupar una acta de diputada al Parlament de Catalunya (CDC) fins al 2018 quan va passar a portar la cartera de Directora General de Cooperació Cultural. Docent de professió -és diplomada en magisteri, llicenciada en història de l'art i va cursar diversos postgraus i màsters-, la nova titular de Cultura va ser diputada per CiU en dues legislatures (des del 2010) i després va repetir amb Junts pel Sí, en el mandat que va desembocar en el referèndum i la declaració fallida d'independència. 

Resident a Sant Cugat i militant de Convergència des del 1989, va ser presidenta de la sectorial de cultura de CDC des del 2008 fins al 2016, moment en el qual va fer-se militant del PDECat, de la qual n'era consellera nacional. Ara, ha fet el pas d'integrar-se a Junts, el nou partit de Puigdemont. També és sòcia de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Així doncs, la conselleria de Cultura d'Àngels Ponsa esdevé la tercera santcugatenca de l'equip de govern de la Generalitat. Les altres dues són del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i del conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró.