L'executiva comarcal del PDeCat també dimiteix en bloc

Entre els que han donat suport a Carles Puigdemont hi ha els consellers Meritxell Lluís, Lluís Ridao i Joaquim Esquius

Meritxell Lluís durant la presentació de la campanya de les eleccions espanyoles del 10 de novembre.
Meritxell Lluís durant la presentació de la campanya de les eleccions espanyoles del 10 de novembre. | Anna Mira
LaTorre
03 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:15h
L’executiva comarcal del Partit Demòcrata de l’agrupació del Vallès Occidental-Terrassa ha pres, per unanimitat, la decisió de dimitir dels seus càrrecs orgànics. En un comunicat expliquen que també han estripat el carnet del PDECat els consellers nacionals Meritxell Lluís i Vall, Lluís Ridao i Martin i Joaquim Esquius Freixas.

"Una decisió que prenem amb gran dolor i amb profunda tristesa" després de constatar que la Direcció Executiva Nacional del Partit Demòcrata ha pres, "sense prèvia consulta als òrgans del partit i a les bases, decisions que fan molt difícil a hores d’ara l’encaix entre el PDECat i Junts".

En el text afirmen que "ens entristeix molt que la Direcció del Partit Demòcrata hagi interposat una demanda contra Junts pel nom i el domini judicialitzant una qüestió política”.

Els tres consellers se sumen al degoteig de càrrecs i membres del partit que han decidit donar suport a Carles Puigdemont i al servei de Junts per Catalunya. També ho han fet els consellers santcugatencs, Damià Calvet, i Jordi Puigneró així com el comitè local del partit a Sant Cugat també s'han donat de baixa.  També han fet el pas els exconsellers  terrassencs, Josep Rull i Lluís Puig i també el comitè local del PDECat a Terrassa. De moment, l'exalcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, es manté fidel al partit i es desmarca de Puigdemont. 

"​Expressem el nostre suport al president legítim de Catalunya a l’exili, Carles Puigdemont,
als consellers empresonats i a l’exili, als consellers que estan a Govern i el nostre màxim
respecte pels excompanys del Partit Demòcrata amb els quals compartim l’anhel de
llibertat de Catalunya i amb els quals esperem retrobar-nos en el futur per junts continuar
fent un país millor i lliure", apunten.