La Festa Major de Valldoreix segueix en peu amb una versió reduïda pel coronavirus

El pregó anirà a càrrec de Jordi Jiménez, metge del CAP de Valldoreix

Festa Major de Valldoreix 2019.
Festa Major de Valldoreix 2019. | EMD Valldoreix
01 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:32h
Menys activitats i aforaments limitats. Així serà la Festa Major de Valldoreix, que finalment se celebrarà tal com tenia previst tot i la situació del coronavirus. L'EMD ha fet públic el programa de la festa local, que se celebrarà del 16 al 20 de setembre.

El pregoner serà el metge del CAP de Valldoreix, Jordi Jiménez, en substitució a la seva directora que s'ha excusat per motius personals. La responsable de cultura de l'EMD, Susanna Herrada, ha explicat en declaracions a NacióSantCugat que la voluntat és "retre homenatge al personal sanitari". 

Aforament limitat i per ordre d'arribada 

Segons Herrada la Festa Major se celebra "per no perdre l'esperit i mantenir un mínim de cultura". No obstant això, defensa que el programa "està adaptat a la situació del coronavirus i és molt més auster". 

L'EMD vol evitar qualsevol mena d'aglomeració durant els dies de Festa Major a Valldoreix. És per això que l'aforament als esdeveniments serà limitat i es farà per ordre d'arribada. En concret la norma se seguirà a les activitats culturals que es faran a la plaça del Casal de Cultura com les Havaneres Port Bo, el pregó o el concert de Les Pasquines a la nit jove del dissabte.

Per controlar el compliment de les distàncies de seguretat, l'ús de la mascareta i la higiene de mans constant, s'incrementarà la presència d'agents de la policia local, protecció civil i agents cívics. 

Herrada demana "civisme i responsabilitat" a la ciutadania per "poder seguir celebrant coses". De fet, al juliol es va decidir suspendre el concert de Gertrudis pel gran reclam que podria tenir i la impossibilitat de garantir les distàncies. 

Aquesta mateixa setmana es repartiran els programes a les cases i també es projectarà a la pantalla LED de Can Cadena. 

Valldoreix Festa Major by naciodigital on Scribd