política

Fortuny trenca amb el PDeCAT en una marxa en bloc

El grup metropolità, que deixarà de ser associat al partit l'1 de setembre, denuncia "menysteniment i autoritarisme" per part de la direcció

per NacióSantCugat, 31 d'agost de 2020 a les 11:33 |
Carmela Fortuny portaveu de Junts per Sant Cugat | Josep M Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La cap de l'oposició a l'Ajuntament de Sant Cugat i vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Carmela Fortuny, ha anunciat que trenca amb el PDeCAT. La portaveu de Junts per Sant Cugat explica que deixa de ser associada del PDeCAT perquè "les decisions preses per l'executiva no s'adapten al mandat de l'Assemblea ni del Consell Nacional de transitar cap a JxCAT".
  L'1 de setembre, els regidors dels municipis metropolitans deixaran de ser associats o associades al PDeCAT. "Al costat de Puigdemont", assenyala Fortuny en una piulada a les xarxes socials. La resta de regidors de Junts per Sant Cugat que formaven part del PDeCAT, Cristina Paraira, Joan Puigdomènech i Eloi Rovira, també han estripat el carnet de la formació. Denuncien el "menysteniment i autoritarisme" de la direcció


En el comunicat del grup metropolità PDeCAT, els regidors expliquen que els associats van decidir "transitar cap a JUNTS de forma definitiva" i que un cop negociada la formula se sometria a votació. En la missiva apunten que la proposta d'encaix realitzada pels membres de la Comissió Delegada (Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn i Lluís Puig) va ser desestimada per la Direcció Nacional del PDeCAT. Un fet que, segons diuen, "vulnera els estatuts del partit" havent-se d'haver convocat una Assemblea General que no es va arribar a convocar.

A més, asseguren que el president del PDeCAT, David Bonvehí, ha tingut durant els darrers mesos diverses reunions amb alcaldies i grups municipals "a l'esquena de càrrecs comarcals i de vegueria amb una clara manca de respecte amb l'actual organització del partit".


Finalment, la demanda judicial per part del PDeCAT a JUNTS pel nom i domini de Junts.cat ha estat la gota que ha fet vessar el vas. Des del grup municipal titllen el fet d'"inadmissible" generant una nova situació de "menysteniment i autoritarisme" per part de la direcció actual del partit.

A més, JxCat fa una "crida general" a tots els associats del PDECat "perquè també deixin de ser-ho". "Ja no ens sentim representats per aquesta direcció. Aquest fet no és aïllat, és la suma de decisions i declaracions en els darrers mesos, sense tenir en compte la veu de l'associat".


El "menyspreu continu" és "el principal motiu" per ser baixa del PDECat, fent un "pas inequívoc" al costat de Puigdemont i la nova formació de JxCat, segons continua el document. Aquest "pas ferm i decidit" i de forma "massiva" serà la "resposta de rebuig més clara" a la direcció del PDECat. "Però també, la resposta més clara de suport i compromís amb JxCat, amb el nostre president Puigdemont, els nostres presos i presses polítics i sobretot, amb el nostre país i la seva ciutadania".


 

 

Participació